Keni Garet otvara jubilarni Novosadski džez festival 1Foto: KCNS

Jubilarni 25. Novosadski džez festival održaće se od 15. do 18. novembra 2023. godine  u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Festival će otvoriti kvintet Kenija Gareta (The Kenny Garrett Quintet), proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, dobitnika nagrade Gremi i jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene.

Poklonici džeza biće u prilici da uživaju u osam vrhunskih koncerata na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a publiku očekuju i dinamični prateći sadržaji –  izložbe, filmovi, promocije, zaključno sa džem sešn svirkama.

Nakon Gareta koji nastupa od 20 sati, prve koncertne večeri, od 22 sata, nastupiće i maestralni kubanski pijanista i kompozitor Alfredo Rodrigez (Alfredo Rodriguez), koji u Novi Sad dolazi sa svojim triom.

Program u četvrtak, 16. novembra, u 20 časova otvara ZZ Quartet, moderan sastav harmonijskog džeza koji predvode hrvatski gitarista sa roterdamskom adresom Ratko Zjača i italijanski akordeonista Simone Zachini.

Potom na scenu u 22 sata izlazi Drumbooty, kvintet poznatog srpskog bubnjara i kompozitora Predraga Peđe Milutinovića.

Keni Garet otvara jubilarni Novosadski džez festival 2
Foto: KCNS

I za 17. novembar su pripremljena dva uzbudljiva koncerta. Od 20 sati predstaviće se sekstet najpoznatijeg ruskog džez trubača Aleksa Sipiagina i našeg sjajnog bubnjara, kompozitora i aranžera Vladimira Kostandinovića.

Veče zatvara trio Ferenca Nemeta, mađarskog bubnjara koji je za svoj autorski album „Freedom” dobio jedno od najprestižnijih priznanja u svetu džeza – Independent Music Awards.

Poslednjeg festivalskog dana, u subotu, 18. novembra, nastupiće najpre Novosadski big bend pod upravom Fedora Vrtačnika, sa vokalnom solistkinjom Bojanom Stamenov.

A samo finale 25. Novosadskog džez festivala biće u znaku tria jednog od najuspešnijih i najpriznatijih balkanskih muzičara, višestruko nagrađivanog pijaniste i kompozitora Matije Dedića.

Ograničen broj kompleta ulaznica po nižoj ceni

Prodaja ograničenog broja kompleta ulaznica za sve četiri večeri, odnosno svih osam koncerata, po povlašćenoj ceni od 4.800 dinara, mogu da se kupe u biletarnici Gigs tiksa u Pariskom magazinu do 22. oktobra.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari