Kids FEST 15. oktobra otvara film "Brzi Brzić" 1Foto: KIDS FEST

Pod sloganom „Moja filmska zvezda“ od 15. do 21. oktobra u više od 30 gradova u Srbiji održaće se 14. Kids FEST.

Filmski festival za decu 15. oktobra u podne otvoriće ambasador festivala glumica Mirka Vasiljević, uz projekciju filma „Brzi Brzić“, o malom žutom taksiju koji sanja da bude glavni u svom gradu. Igor Stanković, osnivač festivala i direktor „MegaCom Filma“ – producenta festivala, izjavio je da se „program ovogodišnjeg KIDS FEST-a sastoji od najzanimljivijih ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta“.

U okviru ovogodišnjeg festivala, deca širom Srbije biće u prilici da vide 16 filmova – osam animiranih, sedam igranih i jedan dokumentarni film.

Mirka Vasiljević skrenula je pažnju na filmove, ali i na radionice koje će biti organizovane tokom festivala i koje će omogućiti roditeljima da provedu kvalitetno vreme sa svojom decom. Radionice će biti organizovane u ‚‚Kombank dvorani’. Za 17. oktobar najavljena je izložba Fraktal Arta, umetnosti crtanja zatvorenih očiju, dok se za 20. oktobar sprema Skajlenders turnir. Veliki Maskenbal, koji organizuje BrainOBrain, centar za razvoj intelektualnih veština, održaće se 21. oktobra.

Održavanje 14. KIDS FEST-a podržali su Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Srbije, kompanije Kraš i Bambi. Cene ulaznica biće od 150 do 355 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari