Kladovo: Biblioteka nagradila čitaoce 1Foto: J.B.K.

Kao jedna od retkih u Srbiji biblioteka na točkovima Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo čitaocima koji žive u udaljenim, seoskim naseljima kladovske opštine omogućava izdavanje knjiga i publikacija.

Pandemija korona virusa uslovila je i da bibliobus neko vreme ne obilazi seoska naselja, a start u drugoj polovini januara potvrdio je očekivanja kladovskih bibliotekara da su nedostajali najmlađim korisnicima, kaže direktorka točkovima Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, Žaklina Nikolić.

– Srećni smo što možemo da nastavimo druženje i tokom februara bibliobus će obilaziti seoska naselja, a svoje obilaske usklađuje sa trenutnom epidemiološkom situacijom. – rekla nam je Žaklina Nikolić.

Nedavno je kladovska biblioteka povodom Savindana proglasila najaktivnije i najvernije ljubitelje knjige u prethodnoj godini, sa željom da taj čin postane tradicija.

– Izbor pet nagrađenih čitalaca Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo izvršen je između 1.225 njenih članova, koliko ih je registrovano u godini iza nas. Dodela nagrada i zahvalnica će se obaviti pojedinačno zbog epdemiološke situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa. – objašnjava direktorka Žaklina Nikolić.

U kategoriji odraslih nagrađen je Tomislav Brajković iz Kladova sa 101 pozajmljenom knjigom, a kod dece Anja Dinić, učenica V razreda kladovske osnovne škole iz Kladova sa 247 pozajmljenih knjiga. Najstariji čitalac je osamdesetpetogodišnji penzionisani doktor medicine LJubomir Suhanek iz Kladova, a najmlađi i najaktivniji čitaoci su Lazar Andrejević i Luka Avramović iz Kladova rođeni 2018. godine. U kategoriji korisnika bibliobusa nagrađena je Andrijana Jenošević, učenica V razreda osnovne škole iz zaseoka Veliki Beljan sa 30 pozajmljenih i vraćenih knjiga.

Kako navode u kladovskoj biblioteci nagrade i zahvalnice biće dodeljivane pojedinačno zbog epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari