Kladovo: Nušićeva „Autobiografija“ večeras u Okret teatru 1Foto: Centar za kulturu Kladovo

Znamo vrlo dobro kako je Nušić video nas iz svoga ugla; oslikao nas je kroz ministarke, sumnjiva lica, pokojnike, rodbine, razne poltrone, kroz male ljude sa margina glavnih događaja. Međutim, Nušićeva autobiografija je jedinstvena prilika da vidimo Nušića iz ugla Nušića, kaže reditelj Jovan Grujić koji je u Okret teatru režirao “Autobiografiju”.

Ovaj pozorišnji komad nastao je po Nušićevoj “Autobiografiji” gde on opisuje svoje odrastanje, školske dane, prva zaljubljivanja, prve kontakte sa autoritetima.

-Prateći taj njegov put možemo vrlo lako prepoznati kakav su uticaj na njega, kao pisca i čoveka, ostavile sve situacije koje je prošao i formirale ga do ličnosti, koja je ostavila istorijski trag u književnom i pozorišnom životu naše zemlje. Naravno, Nušić je i ovde „onaj Nušić“, nama najpoznatiji, koji na šarmantan i duhovit način ukazuje na probleme sa kojima se suočavao, raskrinkavajući u isto vreme i sebe i društvo u kojem živi, a koje je ponekad potpuno nesvesno svojih mana – objašnjava reditelj.

Iz Biblioteke “Centra za kulturu” Kladovo poručuju da je broj mesta ograničen, kao i da su zaštitne maske obavezne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari