Ko je grofica Karlota Libenštajn, vlasnica najbogatijeg psa na svetu iz Netfliksovog dokumentarca „Gunther's Millions"? 1Foto: NETFLIX / Planet / Profimedia

Netfliks je poznat po istraživanju neobičnih priča koje inače ne bi bile poznate širokoj javnosti, takvi su dokumentarci Tiger King, Tinder Swindler i Our Father, a sada je aktuelan Gunther’s Millions.

Ovaj veoma neobični dokumentarac iz tri dela osvanuo je 1. februara na ovom striming servisu, a u njemu se govori o najbogatijem psu na svetu, nemačkom ovčaru pod imenom Ganter.

To je pas koji je navodno na svoje ime imao između 400 i 500 miliona dolara, a o načinu trošenja ovih para odlučivao je njegov čuvar Mauricio Mian, koji i dobija najviše vremena u dokumentarcu.

Najbogatiji pas na svetu

A glavna zagonetka priče tiče se nemačke grofice Karlote Libenštajn, prethodne vlasnice ovog psa, koja mu je navodno ostavila milione, a čije postojanje se dovodi u pitanje.

Kako priča odmiče, saznajemo da je grofica navodno bila vlasnica dede ovog psa i da je želela da se nastavi njegovo potomstvo, tako da dolazimo do Gantera III, koga u stvari vidimo na ekranu.

U međuvremenu, njen sin se ubio, tako da je ona osnovala fond u njegovo ime, a koji je uključivao brojne korporacije, jahtu, udeo u kompaniji za trke pasa i još drugih sredstava.

Kada je ona preminula, Ganter III je ostavljen Mauriciju Mianu, jer je njegova majka bila bliska sa groficom i on je potom bio zadužen za upravljanje tim novcem.

To je dovelo do kupovine vile u Majamiju u vrednosti od 7,5 miliona dolara od Madone, pravljenja seks žurki i pravljenja grupe zabavljača pod nazivom The Burgundians.

Grofica ipak nije postojala

A tada stiže glavni obrt, a to je priznanje da je ova grofica izmišljena kako se ne bi plaćao porez, a da je bogatstvo pripadalo Mauriciovoj majci, Gabrijeli Đentili.

Prvi Ganter je zapravo pripadao bivšoj Mauriciovoj devojci Antoneli Sinjorini, a potom su samo birali naslednika iz iste linije kada bi neki od pasa preminuo, ali tu ima još obrta.

Izvor: Pop Sugar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari