Ko je kako glasao u Upravnom odboru Filmskog centra Srbije? 1

Jedini članovi Upravnog odbora Filmskog centra Srbije koji su kategorički bili protiv poništavanja svih konkursa, pa tako i konkursa za eminentne reditelje su Miroljub Stojanović, filmski kritičar i urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije i Anđelija Andrić, koordinatorka za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije, saznaje Danas.

Svi ostali članovi UO glasali su za poništavanje konkursa, odnosno, odlučili su da odbiju predlog Konkursne komisije za dodelu sredstva za filmove reditelja Želimira Žilnika, Gorana Markovića i Srđana Dragojevića.

Dva člana Upravnog odbora Aleksandar Saša Erdeljanović, upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke i Sandra Perović, novinarka i filmska kritičarka podneli su ostavke u ovom organu.

Erdeljanović je to učinio pre sednice UO koja je održana 25. novembra, dakle nije učestvovao u glasanju, a za Sandru Perović ostaje nepoznanica da li je Upravni odbor napustila pre ili posle sednice ovog tela.

Na uporne pozive i SMS poruke Danasa, do zaključenja ovog broja Perović je ostala nedostupna.

Asocijacija filmskih reditelja Srbije (AFRS) zatražila je od Jelene Trivan da im se omogući uvid u Zapisnik sa sednice Upravnog odbora.

Pored navedenih, članovi Upravnog odbora su Vladan Živković glumac i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, Aleksandar Conić, producent, reditelj i scenarista, Miroslav Lekić, reditelj i Petar Jakonić, filmski i TV montažer, režiser i scenarista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari