Ko je sve neočekivano ostao bez nominacije za Oskara? 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kao i svake godine, po izlasku nominacija za Oskare uvek se vodi polemika o tome da li je neko nezasluženo nominovan i da je neko neočekivano ostao bez nominacije, a ovo je priča o onim drugim.

Kada je u pitanju nominacija za 95. po redu dodelu Oskara, mnoge je iznenadila činjenica da se neka dobro poznata i očekivana imena nisu našla u konkurenciji, piše Index.hr.

Naime, u kategoriji najboljeg filma filmovi Babylon i Black Panther: Wakanda Forever ostali su bez nominacija, a u kategoriji za najboljeg glumca nije se moglo pronaći ime Breda Pita za ulogu u filmu Babylon, kao ni ime Toma Kruza za ulogu u ostvarenju Top Gun: Maverick.

Bez nominacije je ostala i holivudska miljenica Margo Robie, dok pevačica Tejlor Svift takođe nije nominovana u kategoriji najboljeg saundtreka za svoju pesmu Carolina, koju je otpevala za film Where the Crawdads Sing.

Selena Gomez takođe nije dobila nominaciju za svoju pesmu My Mind & Me, koja je išla uz njen istoimeni dokumentarni film.

Bez nominacije ostao i Džejms Kameron

Džejms Kameron nije nominovan za režiju filma Avatar: The Way of Water iako je film dobio nekoliko drugih nominacija, između ostalog i za najbolji film.

Pol Dejno nije dobio nominaciju za svoju glumu u The Fabelmans, a Danijel Dedvajler je izostavljena s liste za film Till.

The Woman King, s Vajolom Dejvis u glavnoj ulozi, i Nope Džordana Pilea s Danijelom Kalujom i Kiki Palmer u glavnim ulogama nisu dobili nijednu nominaciju za Oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari