Kolege glumci se opraštaju od Laneta Gutovića 1 foto Nebojša Babić

Javne ličnosti su po saznanju da je preminuo poznati glumac Milan Lane Gutović, na društvenim mrežama posvetili objave u znak sećanja na ovu legendu glumišta.

Povodom smrti Gutovića, Sergej Trifunović je napisao na svom instagram nalogu da nikada neće zaboraviti izvođenje kabarea “Obično Veče”, u Stupici, 12 marta 1991. godine.

„Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za:”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu”, napisao je Trifunović.

Sandra Silađev se oprostila rečima „Pustolove, doviđenja i hvala“.

Glumica Milica Milša Isaković je izjavila da je bio jedini glumac koji je mogao sve. Dodala je „Legenda si bio odavno, sad si u legendu i otišao“.

Zahvalila se Lanetu na lepim momentima i glumica Jelena Jovičić.

Dramaturg i profesor Akademskih umetnosti Siniša Kovačević je svom prijatelju na Tviteru poželeo da počiva u miru.

„Da u Srbiji ima milijarda ljudi, jedan bi bio Milan Lane Gutovic. Jedan jedini. Hvala ti za prijateljstvo i talenat kojim sam imao čast i sreću da budem obasjavan. Počivaj u miru prijatelju“, objavio je Kovačević na svom nalogu.

Jako tužna vest, saopštio je Branislav Lečić po saznanju na tragediju.

Prema njegovim rečima, duša ga boli za divnim i neobičnim glumcem.

„Njegova posebnost nije bila samo u glumačkom izrazu i plemenitoj ironiji koju je mrtav ozbiljan mogao da izgovori i sve nas od srca nasmeje, nego u celokupnoj njegovoj ličnosti koju ovo licemerno vreme nije moglo da zavede“, zaključio je Lečić na svom Instagram nalogu.

Dodao je da je Lane bio izuzetno intuitivan i pretačan u donošenju svojih sudova, koji se tiču svih nas i da smo uskraćeni za još jedan efikasan lek za naše mentalno zdravlje.

„Zbogom maestro, zbogom dobri moj“, rekao je on.

Rečima „Večna ti slava legendo. Pamtiće te generacije. Lane…“, odao je počast i glumac Andrija Milošević.

Priliku da bude na pozornici sa Gutovićem je imala i Jelena Gavrilović, koja je uz zajedničku sliku sa predstave poželela da putuje sa anđelima i dodala da je jedan kralj komedije – Milan Lane Gutović.

Saša Joksimović je saopštio da nisu stigli da snime seriju, i da je pretužno što je otišao.

„Otišao je divni Milan Gutović Lane. Nismo snimili seriju, otišao si…. Pretužno! Radiša…..“, postavio je Joksimović na Instagram.

Glumac Ivan Mihajlović, poznat po svojoj ulozi u „Vojnoj akademiji“,  je napisao da će pamtiti zauvek sve njegove pustolovine u toj neuhvatljivoj igri bez pravila koja se zove gluma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari