Komedija "Međa" prva premijera vranjskog pozorišta u novoj sezoni 1Probe za novu premijeru u toku Foto: Pozorište B. Stanković

Režiju predstave po tekstu Novice Dičića potpisuje glumac Pozorišta „Bora Stanković“ Nenad Nedeljković koji će na ovaj način obeležiti trideset godina svog umetničkog rada u vranjskom pozorištu.

-Reč je o komediji na dijalektu koja se događa u jednoj kafani na granici između Srbije i Severne Makedonije u kojoj se događa mnogo zapleta vezanih za našu isprepletanu stvarnost – objašnjava za portal Danasa, Bojan Jovanović, umetnički direktor u vranjskom pozorištu.

U predstavi glumi sedam glumaca ovdašnjeg ansambla, dok će kostimi i scenografija biti u produkcijiji matičnog pozorišta. Probe se odvijaju od sredine septembra.

On navodi da će ovo biti prva premijera Pozorišta „Bora Stanković“ u novoj sezoni, a uoči najnovijeg izdanja Festivala „Borini pozorišni dani“.

Publika će „Među“ premijerno moći da vidi početkom oktobra. Uz predstavu „Ludi Ljuba“ biće ovo druga predstava vranjskog pozorišta iz lokalnog opusa urađena na dijalektu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari