Kristina Janjić StojanovićFoto: Pozorište "Bora Stanković"

Posle dužeg vremena ansambl Pozorišta „Bora Stanković“ gostuje na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 6. aprila predstavom „Nečista krv“ u režiji Juga Đorđevića. Najavljena i nova premijera na dečjoj sceni za 9. april.

Sa velikim zadovoljstvom ansambl vranjskog pozorišta odlazi posle dužeg vremena na gostovanje u srpski nacionalni teatar gde će na velikoj sceni izvesti Stankovićevu „Nečistu krv“ u režiji Juga Đorđevića.

– Uvek nam je čast kada gostujemo u Beogradu, a pogotovu kada igramo u Narodnom pzorištu. Ovo gostovanje je u okviru obeležavanja „Dana Vranja“ u prestonici i očekujemo reakcije publike s nestrpljenjem – kaže umetnički rukovodilac i glumac vranjskog teatra Bojan Jovanović.

Pored ovog gostovanja ne manjkaju ni aktuelnosti iz ovog pozorišta sa juga centralne Srbije. Za 9. april zakazana je premijera lutkarske predstave za decu „Pinokio“ koju potpusuju Darko i Nadja Kovačovski, gosti iz Sofije.

– Uvek mi je zadovoljstvo da radim sa ovim ansamblom i očekujem da smo uradili dobar posao jer sam ja kao reditelj, a i glumci zadovoljni celim procesom rada na mojoj dramatizaciji bajke Pinokio. Ovo je druga lutkarska predstava koju radim u Vranju, posle „Nerođene devojke“. Sada koristimo lutke „grand ginjole“ i to je bio novi izazov za ovdašnje glumce koji su oni uspešno savladali – kaže za Danas Kovačovski, koji je reditelj, dok je njegova supruga uradila scenografiju i kostime.

Predstava "Nečista krv" na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1
Foto: V.R./Danas

Selektor 59. Festivala Joakim Vujić koji će ove godine biti održan u Zaječaru dramaturg Goran Ibrajter uvrstio je predstavu „4 Zida ili tragikomedija o karantinu“ Pozorišta „Bora Stanković“ u režiji Željka Bodrože u zvaničnu konkurenciju ovog festivala.

– Ovo je prva predstava u našoj ovogodišnjoj produkciji i vrlo je važno da se našla vrlo brzo u festivalskoj konkurenciji festivala koji posle Sterijnog pozorja predstavlja naj značajniju reviju srpske pozorišne produkcije – kaže Nenad Jović, direktor vranjskog pozorišta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari