Koncert Amire Medunjanin u decembru u Novom Sadu, karte u prodaji 1

Nakon što je ovog leta oduševila publiku svojim koncertom na Fjužn bini na EXIT festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi, Amira Medunjanin ponovo stiže u Novi Sad gde će Muzička omladina Novog Sada organizovati njen koncert sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, 15. i 16. decembra.

Kada vas jednom samo dotakne toplina njenog glasa i iskrenost njene interpretacije, „kupila” vas je zauvek, to se upravo može reći za Amiru Medunjanin koja će 15. i 16. decembra nastupiti u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom.

Ovom prilikom, orkestrom će dirigovati maestro Mikica Jevtić, a na repertoaru ova dva koncerta koje organizuje Muzička omladina Novog Sada naći će se pesme s Amirinog najnovijeg albuma, „Za Nju i Njega“, objavljenog u junu prošle godine.

Reč je o „oživljenenim“ melodijama nezaboravnih izvođača narodne muzike – Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, odevenim u Amirin stil i emociju i u aranžmanima za simfonijski orkestar.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice. Radnim danima je to od 10 časova do početka poslednje predstave, a subotom od 14 časova do početka poslednje predstave.

Onlajn rezervacije i kupovina ulaznica na: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Cene ulaznica je 2.500 za parter i 2.000 dinara za balkon.

Kapacitet gledališta je smanjen, u skladu s aktuelnim epidemiloškim merama, najavljuju organizatori.

Amira Medunjanin, već preko dve decenije na poseban način peva sevdalinke otkrivajući nam njihovo nepresušno melodijsko blago i priče koje čuvaju drevnu tradiciju, a u kojima se, zahvaljujući njenim ubedljivim izvođenjima, svi pronalazimo. Ima veoma sadržajan i gust raspored koncerata po čitavoj Evropi, Americi, Australiji i Aziji.

Prvi put Novi Sad ju je čuo, zahvaljujući Muzičkoj omladini Novog Sada, 3. avgusta 2012. u u vrtu Srednjoškolskog doma u duu s gitaristom Boškom Jovićem.

Često zalazi i u druge žanrove i sarađuje s brojnim uspešnim muzičarima i ansamblima klasične, džez, etno i pop muzike.

Zahvaljujući dugogodišnjoj i bogatoj saradnji Muzičke omladine Novog Sada i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Amira Medunjanin je zapevala i sa simfonijskim, i to baš ovim orkestrom.

Već nakon prvog zajedničkog nastupa, u decembru 2018. godine bilo je dogovoreno, da to bude početak građenja tradicije, da svaki kraj godina koje budu usledile obeleži jedan njihov zajednički koncert.

Ove godine, to se i obistinjuje i to u vreme kada je priča o Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić uzdrmala emocije publike širom regiona zahvaljujući filmu „Toma“ Dragana Bjelogrlića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari