Koncert pijanistkinja Lidije i Sanje Bizjak 2. avgusta u vrtu dvorca Versaj 1Foto: pixabay / Free-Photos

Pijanistkinje Lidija i Sanja Bizjak nastupiće u nedelju, 2. avgusta na koncertu u vrtu kraljevskog dvorca Versaj kod Pariza, saopštile su umetnice.

Sestre Bizjak učestvuju u prvom izdanju festivala „Koncerti u Vrtu Kralja“ (Concerts au Potager du Roi), navodi se u najavi.

Na programu će biti Sonata za dva klavira (K448) Volfganga Amadeusa Mozarta, Valcer Morisa Ravela i „Priče sa zapadne strane“ Leonarda Bernstajna.

Na festivalu klasične muzike „Koncerti u Vrtu Kralja“, od 11. jula do 2. avgusta, učestvuje 70 umetnika. To je prvi festival u Versaju koji organizuju gradske vlasti i operski reditelj Žan-Pol Skarpita (Jean-Paul Scarpitta).

„U trenutku kad su svi glavni kulturni događaji otkazani zbog epidemije korona virusa, za nas je bilo nemoguće da ne reagujemo i da ostavimo umetnike bez glasa“, naveli su organizatori.

Sestre Bizjak, rođene u Beogradu, koncertne su pijanistkinje koje su studirale i na Konzervatorijumu u Parizu kod čuvenog profesora Žaka Ruvijea (Jacques Rouvier). Dobitnice su brojnih prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Često nastupaju u duetu.

Koncert se održava u velelepnom „Vrtu Kralja“ u Versaju, koji je označen kao istorijski spomenik i integralni je deo dvorca koji je upisan u Spisak svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO).

Ulaznica za koncert košta pet evra, a za decu do 12 godina je besplatno, navodi se u saopštenju umetnica i dodaje da su rezervacije obavezne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari