Koncert „S tradicijom u budućnost” KUD-a Lazar Hrebeljanović 1Foto: KUD LH

Kulturno umetničko društvo Lazar Hrebeljanović sa Vidkikovca u 2018. godini obeležava petnaestogodišnjicu postojanja. Svečani koncert simboličnog naziva „S tradicijom u budućnost” održače se u subotu u 19h, u zdanju „Doma Garde“ u Topčideru.

Raznoliki repertoar narodnih igara, pesama, melodija i običaja srpskog naroda, izvešće blizi tri stotine članova svih sekcija kulturno umetnčkog društva „Lazar Hrebeljanović“, navodi se u saopštenju. 

Koncert „S tradicijom u budućnost” KUD-a Lazar Hrebeljanović 2

U proteklih 15 godina na hiljade dece i omladine pod okriljem naše kuće putovalo je i nastupalo širom Evrope, od Portugalije na zapadu, Holandije i Litvanije na severu, Ukrajine na istoku, i Ujedinjenih arapskih Emirata na jugu, oko 100 internacionalnih gostovanja je iza nas.

– U Srbiji, iza nas su brojni televizijski nastupi u najgledanijim emisijama gotovo svih televizija, učešća na eminentnim manifestacijama poput nastupa za Kraljevsku porodicu, u programima Vlade Srbije i grada Beograda. Naš dečiji ansambl prve godine po osnivanju pobednik je Beogradske smotre folklora, a nastupe na velikim scenama poput Doma Sindikata krunisali smo i celovečernjim koncertom u dupke punoj dvorani Centra Sava, kažu iz KUD „Lazar Hrebeljanović“. Ovo Kulturno umetničko drušvo  trenutno broji više od tri stotine članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari