Koncert zagrebačkog kvarteta u Skupštini Beograda 1Foto: Pixabay/Pexels

Hrvatski mediji su posebnu pažnju posvetili koncertu Zagrebačkog kvarteta u Beogradu u čast predsedavanja Hrvatske Evropskom unijom.

Na koncertu Zagrebačkog kvarteta u svečanoj dvorani Skupštine Beograda bili su šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrci, zvaničnici Ministarstva za evropske intergracije Srbije, poslanici i mnoge druge zvanice.

O ciljevima hrvatskog predsedavanja govorila je opunomoćena i privremena otpravnica poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu, Maja Bogdan, a u ime Ministarstva za evropske integracije Srbije savetnik ministra, Jugoslav Milačić.

Bogdan je istakla da Hrvatska u predsedavanju EU sledi prioritete koja se mogu opisati kao „Evropa koja se razvija“, „Evropa koja povezuje ekonomski, energetski i infrastrukturno“, „Evropa koja štiti“ i „Evropa koja ima uticaj“, prenela je iz Beograda agencija Hina.

Savetnik ministra za evropske intergracije, Jugoslav Milačić izrazio je nadu da će Hrvatska tokom svog predsedanja „uspeti da zadrži kredibilnu politiku proširenja Evropske unije“ i da će u tom kontekstu „dati svoj doprinos dinamici proširenja“.

Koncert zagrebačkih muzičara u svečanoj dvorani Skupštine Beograda organizovala je Ambasada Hrvatske u Srbiji, uz pomoć Ministarstva kulture Hrvatske.

Na programu Zagrebačkog kvarteta bili su „Simfonija za gudače br. 1 u C-duru“ i „3. Gudački kvartet u F-duru“ Dmitrija Šostakoviča.

Zagrebački muzičari su povodom početka hrvatskog predsedavanja Savetom EU u nedelju održali koncert pred oko 1.000 ljudi u sinagogi u Subotici, gde su svirali dela Marka Ružđaka, Ludviga Van Betovena i Dmitrija Šostakoviča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari