"Koncertom za klavir u četiri ruke" nastavlja se "Zaječarsko kulturno leto na Felix Romulijani" 1Foto: M.S.

„Zaječarsko kulturno leto na Felix Romulijani“ nastavlja se u ponedeljak „Koncertom za klavir u četiri ruke” egipatskog pijaniste Mohameda Šamsa i beogradske pijanistkinje Jovanke Višekrune Janković.

Kako organizatori ističu, gospodin Šams je vrhunski pijanista, možda i najbolji klasični umetnik mlađe genercije koji živi u Njujorku i Egipćani su veoma ponosni na njega.

Jovanka je istaknuta pijanistkinja iz Beograda koja uspešno vodi ArtLink, asocijaciju koja se bavi promocijom umetnika iz Srbije i njihovim povezivanjem sa umetnicima iz sveta kroz različite međunarodne projekte.

Koncert će biti održan u ponedeljak 18. Jula sa početkom u 20:30 sati. Organizovan je i besplatan prevoz, a polazak je u 19:30, ispred Pozorišta.

Podsećamo, zajedno sa Jovankom, Mohamed Šams je održao pijanistički resital u zaječarskom teatru, 20. decembra prošle godine.

Pokrovitelj događaja je grad Zaječar, a organizatori Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodni muzej „Zaječar“, Turistička organizacija grada Zaječara, uz veliku pomoć projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ i nemačke agencije za saradnju GIZ.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari