Konkurencija iz čitavog sveta 1

Na ovogodišnji konkurs za Međunarodnu izložbu „Ekološka istina 2018“ stiglo je više od pet hiljada fotografija autora iz čitavog sveta, a u Radul begovom konaku u Zaječaru narednih deset dana mogu da se vide nagrađeni radovi.

Podsećajući da je ova izložba nastala kao prateća manifestacija ekološkog skupa zaječarskog Zavoda za zaštitu zdravlja „Timok“ , organizator i autor izložbe Radojica Raša Milojević rekao je da se „Ekološka istina“ kao samostalna izložba organizuje već 13 godina.

– Na jednoj strani mogu se videti fotografije na temu „Zemlja pati“ na kojima je prikazano kako čovek uništava planetu, a na drugoj strani je netaknuta priroda, koja treba da posluži kao primer kako zaštititi životnu sredinu – kazao je pored ostalog na otvaranju izložbe Milojević.

– Međunarodna izložba fotografija „Ekološka istina 2018“ jedna je od najznačajnijih manifestacija koje organizuje Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i ponosan sam što je ona deo našeg programa, istakao je otvarajući izložbu v. d. direktora ustanove „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić.

„Ekološka istina 2018“ je kružna izložba i pre Zaječaraca odabrane fotografije videla je publika u Sofiji u Bugarskoj i Novoj Gorici u Sloveniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari