Konstrakta rekla ko su joj favoriti uoči finala Evrovizije 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Uoči subotnjeg finala Evrosonga šanse hrvatskih i srpskih predstavnika prokomentarisala je Ana Đurić Konstrakta, prošlogodišnja predstavnica Srbije čija je pesma In corpore sano završila na petom mestu i zaludela regiju.

„Ispratila sam Let 3 još od Dore, gde su mi skrenuli pažnju. Hrvatska je ove godine poslala nešto malo smelije. Takođe mi se sviđa što je poslala i starije izvođače. To uvek dobro dođe za Euroviziju da je osveži“, rekla je Konstrakta za N1 o hrvatskim predstavnicima, prenosi Index.hr.

„Ono što sam uspela ispratiti u Madridu je da publika voli Let 3 i da razumeju ono što oni šalju kao poruku koju su podigli na jedan meta nivo. Dakle, protiv rata bilo kada i bilo gde. Mislim da su to dobro napravili, kao što je i kampanja koju su provodili ovih mesec i pol dana pažljivo i dobro odrađena sa svim gegovima i kostimima itd.“, dodala je.

„Učestvovali su  u prvoj polufinalnoj večeri koja je malo jača, čini mi se, budući da tu imamo favorite za ovogodišnje pobednike, a uspeli su da  prođu u finale tako da mislim da dobro stoje sa sadašnjom pozicijom na kladionicama, gde su negde na 13. mjestu“, rekla je o njihovoj šansi za pobedu.

Konstrakta je komentarisala i srpskog predstavnika Luka Bleka.

Favoriti su joj Švedska i Izrael

„Moja osnovna očekivanja su da se prođe u finale i nekako je onda sve lakše. Posebno mi je drago za njega da je voljen od strane publike i da je prepoznat tamo u Britaniji i da dosta njihovih medija ima interesa za njega. To je super budući da on tamo živi i radi. Nadam se da će iskoristiti ovu eurovizijsku platformu. Drago mi je i da je Srbija poslala nešto što je van mejnstrima i nešto što je prepoznato kao nešto „artsy“, rekla je Konstrakta, koja kao favorite vidi Šveđane.

„Znamo favorite za ovu godinu. Tu je Švedska uverljivo na prvom mestu. Postoje nagađanja da je to sve namešteno ne bi li Švedska pobedila ove godine na godišnjicu pobede ABBA-e, ali nisam sigurna da je to tačno. Svi znamo da Švedska dobro stoji na Evroviziji i kakva je njihova muzička industrija“, kazala je Konstrakta.

„U vrhu je i Izrael. U kreiranju pesme je učestvovao i čovek koji je radio pesmu za Nettu, koja je pobedila s pesmom „I am not your toy“, Finac Kaarija je u vrhu. On mi je vrlo simpatičan i mislim da ima šansu da pobedi.  Ostali su u vrhu Francuska, Italija, Španija – očekivano. Možda iznenađenje Austrija koja jako dobro stoji. Ajde, videćemo, neka se zabavimo! Nije zgodno prognozirati. Ja lično nisam ljubitelj ovih povratnika – bila si, pobedila si, možda neko drugi sada može proći kroz to iskustvo, ali hajde, videćemo“, zaključila je Konstrakta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari