Kamerni hor KOTORARTA nastupiće u subotu 11. avgusta u Katedrali sv. Tripuna od 21 sat. Kao rezultat horske radionice, kojom je ove godine rukovodio dirigent Aleks Ineko (SAD) – na fotografiji, ansambl će izvesti muziku „prekookeanskih“ zemalja. Tako će program i biti podeljen na muziku iz Sjedinjenih Američkih Država (kompozicije Aleluja R.

Kamerni hor KOTORARTA nastupiće u subotu 11. avgusta u Katedrali sv. Tripuna od 21 sat. Kao rezultat horske radionice, kojom je ove godine rukovodio dirigent Aleks Ineko (SAD) – na fotografiji, ansambl će izvesti muziku „prekookeanskih“ zemalja. Tako će program i biti podeljen na muziku iz Sjedinjenih Američkih Država (kompozicije Aleluja R. Tompsona, Stavi me kao pečat R. Klosana), zatim iz Brazila (kompozicije Garsije, Finseke, Lobosa) i iz Argentine (komozicije Pjacole i Ginistere). Posebni trenuci uživanja predviđeni su za deo programa koji je posvećen afroameričkoj muzici.
Aleks Ineko, italijanskobrazilski dirigent, umetnički je direktor ansambla Kolumbija (SAD). Sa ovim ansamblom i Filharmonijom devete ulice izveo je Betovenovu Devetu simfoniju, Bramsov Rekvijem, Malerovu Prvu simfoniju i Mocartovu Misu u Ce-duru. Ineko je inače magistrirao horsko dirigovanje na Univerzitetu Misurija i diplomirao solo pevanje na Univerzitetu Indijane. Iza sebe ima iskustvo vođenja Umetničke škole u Brazilu i rad u zajednicama Brazila i SAD. U poslednje tri godine radio je kao dirigent u Kolumbiji, Kanzas Sitiju i Sijetlu. U sezoni 2007/08. izvodi Ofenbahove Hofmanove priče i Hajdnovo Stvaranje.
Dan kasnije, 12. avgusta u Kotoru će nastupiti pijanista Martin Minh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari