Kovačević: Direktor Ateljea 212 smenjen u potaji, kao u vreme Udbe 1Siniša Kovačević Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Direktor Ateljea 212 Branimir Brstina smenjen je, kao u stara dobra udbaška vremena, preko noći i preko leta, u vremenu u kojem glumci nisu u svojoj kući.

U stolicu, u kojoj su nekad sedeli Mira Trailović, Muci Draškić, seo je gotovo anonimni partijski aparatčik Novica Antić, kome je pored prevođenja sa ruskog jezika jedina kvalifikacija članstvo u stranci na vlasti, izjavio je dramskog pisca i potpredsednika Narodne stranke Siniše Kovačevića o smenjivaju direktora Ateljea 212.

Glumci kao misleći esnaf, kao ljudi koji se bave primenjenom etikom, kako navodi Kovačević, nisu osobe kojima se „gonič robova nameće bez konsultacija, isključivo voljom Cezara“.

„Tako, pored televizija, jedno po jedno beogradsko i srpsko pozorište pada u ruke naprednjačkih neznalica.Pored arhitektonske devastacije prestonice, sada je na redu i personalna. Valjda će glumci Ateljea 212 koji svoj posao obavljaju na sceni na kojoj su nekad stajali Zoran Radmilović, Bata Stojković, Dragan Nikolić, Mira Banjac, Ružica Sokić…..znati da odbrane profesionalno dostojanstvo a time i dostojanstvo svih nas“, istakao je Kovačević, u izjavi koju prenosi Narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari