Kraj jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe

Bojan Vuletić, reditelj i scenarista, za Danas povodom mini-serije "Porodica" o hapšenju Slobodana Miloševića

Ostavite komentar


  1. Niti je bio kraj porodice, niti je bio kraj jedne zemlje, a najmanje epohe! Cak nije bilo ni kraja jedne vlasti!
    Jedini kraj je doziveo Milosevic, dok su clanovi porodice nastavili sa zivotima, svako na svoj nacin i nekaznjeno. Velika drzava se raspala pre toga, u krvi, zahvaljujuci izmedju ostalih i gore pomenutom Milosevicu.
    A epoha traje jos uvek; doduse sa kratkim prekidom od 5. oktobra do kraja 2003. godine, a onda se nastavlja sa Kostunicom, tandemom Tadic-Dacic i danas traje sa Vucicem.

    1. Početak kraja porodice Milošević se ne poklapa sa početkom kraja jedne zemlje ,kako se kaže u tekstu . Početak kraja Jugoslavije se dogodio upravo kada je ova porodica počela da vedri i oblači ,15 godina ranije . Bilo bi interesantnije snimiti seriju o tim počecima i kako je ova porodica od gotovog napravila veresiju i omogućila da drušveni talog ispliva na površiinu koji nas guši i truje do današnjih dana !

  2. Ako je serija „siroka“ i „gusta“ kao ovaj intervju – bas ce se „nauzivati“ oni koji to budu gledali. Ne secam se reditelja sa manje energije i da ima sta manje da kaze. Prazno, opste, bez igde ikakvog utemeljenja – osim 20.god od hapsenja. Pa sta? Ima li igde drugo da ode nas novac nego opet na onog zlikovca i, sada evo – umetnicku, siku o njemu?

  3. Kad se jednom drzavniku sudu u inostranstvu, to znaci da se sudi celom tom narodu, pa makar to bio I diktator.Diktatorima treba suditi u zemlji gde su I sprovodili diktaturu.I zato sam protiv takvog cina, pa makar to bio I neko koga nikad nisam glasao.Suditi mu I svojoj zemlji uz dokaze zrtava da.

  4. Nepotrebno.
    Ako neko zaista misli da je potrebno, onda sam uveren da je prerano. Barem dok ne umrem.
    Sve sto danas ne(zivim-(o)), posledica je ove porodice, njenim znanjem neznanjem, cinjenjem necinjenjem, svesno bilo nesvesno.
    Kada bi se naucno dokazalo da ova porodica nije kriva, prvi put u zivotu ne bih verovao nauci.

    1. Hapšenje je bio očekivai čin jednog umobolnog predsednika nikakva šteta. Jedino mi je zao sto mu nije ovde suđeno. Nego su ga neokoloninijalistički sluge dos poslale u Hag i time stavili stigmu na srpski narod. Nažalost nije studeno njegovoj porodici koja ima krvi do guše na sebi nego su pobegli i baškare se po Moskvi u luksuzu i niko da trazi njihovo izručenje Srbiji.

  5. Hapsenje predsednika Milosevica je kontroverzan dogadjaj. Milosevic je imao veliki broj pristalica i mozda jos veci broj protivnika. Sudjenje u Srbiji nije dolazilo u obzir, moglo je dovesti do gradjanskog rata. Slanje Milosevica u Hag je bilo spasonosno iskupljenje Srbije od neslavnog rata i otvaranje puta u buducnost.

  6. Dobro je rekao kraj, ja sam to rekao odmah posle 5okt. To je punij20 godina. Posledice 5okt revolucije su beskonačne i nesagledive. To što neki pokušavaju da izvuku Srbiju iz ambisa 5okt revolucije su samo poslednji. trzaji.

    1. Pavle, ajde uzmi pa 2x procitaj svoj komentar. Kao prvo, 10god si ziveo u potpunoj izolaciji, ratovima itd, sto bi se sigurno nastavilo da je Milosevic ostao na vlasti. Mozda je i moralo doci do raspada velike drzave, ali nije moralo da se ratuje i da se ratno profitira. Ljudi vole da zaborave i ne secaju se da je cela industrija vec pukla pod Slobom, jer se ratovalo, nisi nista izvozio, niti si imao neki obrtni kapital. Tako da ovo sto prica sns i sps koji su bili na vlasti i tad 90ih da su ovi 5okt upropastili drzavu su po meni gluposti.

    2. Propast države ,ekonomije ,sunovrat svega, je počeo mnogo pre 5 oktobra,upravo sa dolaskom druga Miloševića i njegovih istomišljenika i satelita ! Zaborvili smo zamajavanje naroda sa antibirokratskom revoluvijom ,posle koje se birokratija namnožila do neviđenih razmera ,centralizaciju ,posle koje je sve opustelo osim Beograda . Ekonomsku blokadu prema Sloveniji i Hrvatskoj ,posle koje srpska privreda počinje još brže da propada. Mitinge ,litije prekopavanje istorije ,žute grede ,jogurt revoluciju, hiper inflaciju rat u Sloveniji ,rat u Hrvatskoj ,rat u Bosni , embargo ,sankcije ,kriminal na sve strane , rat na Kosovu i Metohiji i bombardovanje SRJ. E onda je posle svega je došao peti oktobar koji u takvom kriminalizovanom i rasturenom društvu nije mogao da donese Bog zna šta jer se nije ni raskrstilo sa prošlošću i distanciralo od svega malopre navedenog !

  7. Sloba je bio patriota i heroj.
    Zlotvori su jos 1974 godine doneli odluku da rasture Jugoslaviju i Srbiju.
    Njega nema a isto nam rade i danas. Najvece zlo je 5 oktobar ti koji su dosli 5 oktobra na vlast su opljackali Srbiju to su huligani.
    Pustite u Seriji u celosti Slobov govor koji odrzao posle 5 oktobra
    Kostunica nije pobedio izbori su pokradeni

  8. Zalosno je kada izruciš jednoj stranoj zemlji Predsednika legitimno izabranog!To su odlike prodanih duša,poltrona!

  9. Srbija je odavno bila trn na putu mnogim zapadnim zivim vampirima. Sloba je samo plen politicke Srbije koji se nasao u vetru koji je danas isti prema Rusiji. Vreme ce pokazati svoje a ako NATO bungula krene na Rusiju kao na Srbiju 1999.ovi koji su pisali komentare pravdajuci sredstava za cilj dobice odlikovanja.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.