Kraljevski gudači Svetog Đorđa obeležili 20 godina 1

Koncertom na Belom dvoru na Dedinju, Kraljevski gudači Svetog Đorđa obeležili su 20 godina rada u zemlji i inostranstvu pod pokroviteljstvom Princa Filipa.

Predvođeni koncertmajstorima Sretenom Krstićem i Ivanom Simeunovićem, i uz soliste Bogdana Dugalića, Vasu Stajčića i Kristinu Parezanović, orkestar je prisutnima priredio nezaboravan muzički performans, a na programu su bila dela Baha, Mocarta, Vere Milanković, Bele Bartoka, Dušana Radića i Jovane Stefanović.

Kraljevski gudači Svetog Đorđa je kamerni orkestar koji broji uglavnom 11 muzičara čiji je prvi koncertmajstor Sreten Krstić. Orkestar deluje pod ovim nazivom od 1998. godine kada je dobio titulu Kraljevskog doma Karađorđevića kao istaknuti ansambl u Srbiji, a od tada ima i svoj grb. Najveći broj koncerata, osim u Srbiji, orkestar je održao u Nemačkoj – više od 50, a zatim i u Austriji, Italiji, Norveškoj, Bugarskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Orkestar ima 23 snimljenih kompakt diskova u izdanju koncertne agencije NATAN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari