Kroz fascinantnu istoriju Felix Romuliane uz pomoć VR tehnologije: Iz Muzeja u Zaječaru najavljuju video igru 1Foto: EU info

“Otkrijte tajne carske palate u video igri „Felix Romuliana – Legacy Of Conquest“ koja će uskoro biti dostupna za sve ljubitelje avanturističkih igara”, poručuju iz Muzeja u Zaječaru.

Oni kažu da je podržana od strane Ministarstva kulture i ostvarena uz podršku Fakultet dramskih umetnosti, a ova igra vodi kroz fascinantnu istoriju Felix Romuliane.

“Da li ste spremni za epsko putovanje kroz vreme”, pitaju iz Muzeja u Zaječaru.

Takođe ističu da su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u prošloj godini, realizovali i projekat „digitalni prikaz Felix Romuliane“.

“Uskoro ćete, na samom lokalitetu i u Narodnom muzeju „Zaječar“, biti u prilici da pomoću VR tehonologije zavirite u čaroban prikaz Carske palate”, dodaju oni.

Prema njihovim rečima kraj prošle godine doneo je još sjajnih vesti, da je zahvaljujući sredstvima Ministarstva culture završen idejni projekat opremanja i uređenja prvog interpretacionog centra u Srbiji – „Felix Romuliana“.

“Sa ogromnim zadovoljstvom vam prikazujemo delić magije koju pripremamo za proleće, kada očekujemo svečano otvaranje. Velika zahvalnost Tamari Nikolić Djerić i Višnji Kisić i njihovom kreativnom timu”, poručuju iz ove ustanove kulture.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari