Lajbah sa specijalnim programom "Evrovizija" nastupa u Ukrajini 1foto Ciril Jazbec

Kultni slovenački bend  Lajbah (Laibach), najavio je na svom sajtu koncert u Ukrajini za 31. mart.

„Biće to  poseban događaj u muzičkoj dvorani Bel Etage u Kijevu, u Ukrajini gde će  prema rečima promotera iz  ovog  grada Lajbah biti među prvim stranim bendovima koji će izvesti pun nastup u prestonici od početka. rata u februaru 2022.

Dok se ostatak Evrope priprema da proslavi svoju ideju slobode i solidarnosti 9. maja u Liverpulu, Lajbah će vratiti Evroviziju u Ukrajinu – gde joj je mesto i gde se trenutno odvija jedina prava i stvarna vizija Evrope.

 

‘Evrovizija’ je naziv specijalnog koncertnog programa renomiranog slovenačkog benda, a uz ‘The Engine of Survival’, potpuno novu numeru koja će biti objavljena 2023., predstaviće neke od svojih najpoznatijih  pesama.

Sa himnama i marševima u srži mnogih svojih kompozicija, Lajbah su se dugo upoređivali sa vojnim koračnicama stvorenim da održe visok moral na bojnom polju, a ovim koncertom u Kijevu Lajbah podržava Ukrajinu i Ukrajince u njihovoj borbi protiv Rusa i bilo koje druge, agresije.

Sav prihod prikupljen od koncerta u Kijevu biće doniran u dobrotvorne svrhe i za pomoć životinjama koje rade u Ukrajini“. navedeno je na sajtu Lajbaha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari