Legende džeza na otvaranju 22. Pančevačkog Festivala 1Foto: KCP promo

Dragan Ćalina Quartet, Cross Currents Trio i Shay Hazan Quinter nastupiće na otvaranju festivala u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Dvadeset drugo izdanje Pančevačkog Jazz Festivala održaće se od 31. oktobra do 2. novembra. Tokom tri festivalske večeri, ljubitelji džeza uživaće u bogatom muzičkom programu. Prve festivalske večeri nastupiće tri muzička sastava: pančevački Dragan Ćalina Quartet, američko-indijski Cross Currents Trio i Shay Hazan Quinter iz Izraela, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Dragan Ćalina će održati koncert sa početkom u 20 sati, a iste večeri, od 21.30 na programu je koncert izuzetnog sastava Cross Currents Trio.

https://www.youtube.com/watch?v=aPCjTbjG8V0&fbclid=IwAR1UyOp7BgnwBj5jkNWvXeSERZcNvfzxO7y8qHsZoK5bIyDJVMUn7F-Wako

Poslednji nastup prve festivalske večeri, od 23 sata, rezervisan je za izraelski Shay Hazan Quintet. Ovaj sastav se izdvaja temama svojih pesama koje skreću pažnju i na globalne probleme poput migrantske krize, desničarskih politika, a kao vrhovnu vrednost stavlja ljubav i otvorenost prema drugim kulturama.

Pančevački jazz festival održava se u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari