“Lepotica Linejna” premijerno večeras u Zaječaru 1Foto: Pozorište Zaječar

Master rad mladog reditelja Janka Cekića je predstava “Lepotica Linejna” irskog pisca Martina Makdone, koja će večeras premijerno biti izvedena pred zaječarskom publikom. Ovo je još jedna u nizu novih predstava koje je teatar u Zaječaru pripremio u vreme pandemije.

Radnja ovog komada Martina Makdone odvija se u ne tako dalekoj prošlosti. Smeštena je u 1989. godinu.

Govori o sukobu generacija i želji mladog čoveka za promenom i odlaskom iz zemlje u bolje sutra, objašnjava reditelj Cekić.

– Te ’89 godine Irci su napuštali domovinu u velikom broju, a to je slučaj i kod nas, ne samo danas već od ratova devedesetih. Porodice razorene, nemaština, svaka prilika ugušena, to su samo neki od problema sa kojima se susreću naši junaci. Kada uz to još dodamo patološki odnos majke i ćerke dobijamo nesrećne ljude koji nas okružuju. Zato je bitno da danas gledamo i shvatimo ovaj komad, jer se decenijama nije ništa promenilo – kaže mladi reditelj čiji je mentor bio Egon Savin.

U “Lepotici Linejni” uloge tumače Ana Bretšnajder, Nataša Petrović, Miloš Đuričić i Miloš Tanasković.

Reditelj Cekić potpisuje izbor muzike, a scenografiju Mirko Stokić, dok su za kostim su bile zadužene Gorica Ilić i Mirjana Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari