let it beFoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Nakon decenija, dokumentarni film Let It Be o Bitlsima iz 1970. godine restaurirala je kompanija Pitera Džeksona.

Let It Be je režirao Majkl Lindzi-Hog i prikazuje snimanje istoimenog albuma, poslednji koji je bend snimio.

Film je prvobitno objavljen samo par nedelja nakon što su Bitlsi najavili da se razilaze i niko od njih nije došao na njegovu premijeru 1970. godine.

Od tada, Let It Be je ostao prepoznak kao snimak koji prikazuju unutrašnje sukobe u okviru snimanja i najavljuje razlaz čuvene četvorke.

To je ujedno bila i početna tačka za The Beatles: Get Back, osmočasovni dokumentarac koji je Piter Džekson napravio na osnovu scena prvobitno snimljenih za film Lindzi-Hoga.

Let It Be je deo rokenrol istorije

„Oduševljen sam što je Let It Be restauriran i što će konačno biti ponovo objavljen nakon decenija nedostupnosti. Oduvek sam verovao da je Let It Be neophodan da završi priču iz Get Back„, rekao je Džekson.

„Majkl Lindzi-Hog mi je puno pomogao dok sam pravio svoj film, tako da je pravo da njegov originalni film ima završnu reč… ali sada izgleda i zvuči bolje nego 1970“, dodao je Džekson.

Lindzi-Hog je reako da nije znao da će se Bitlsi razići kada je snimao svoj dokumentarac i da je verovao da će se ponovo ujediniti čak i ako dođe do razilaženja.

Nova verzija filma biće dostupna na servisu Disney+ od 8. maja.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari