Maja Gojković pozvala Pirot da učestvuje na konkursu za Nacionalnu prestonicu kulture 1Mja Gojković, arhiva Fot:o FoNet/ Zoran Mrđa

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas u Pirotu da je saradnja Ministarstva i lokalne samouprave u Pirotu izuzetno dobra, i da će se nastaviti kroz rekonstrukciju zgrade Doma vojske.

„Ta saradnja se nastavlja kroz prvi program koji ministarstvo realizuje kroz kredit banke Saveta Evrope. Za rekonstrukciju zgrade Doma Vojske izdvojena su 2,5 miliona evra. Radovi bi uskoro trebalo počnu i trebalo bi da budu završeni do kraja naredne godine“, rekla je Gojković.

Ministarka je u Pirotu obišla i radove na izgradnji Letnje pozornice u dvorištu Istorijskog arhiva.

„Za opremanje pozornice grad je konkurisao za sredstva iz programa ‘Gradovi u fokusu’ koji je u toku“, kazala je Gojković, dodajući da će početkom aprila biti doneta odluka po konkursu.

Navela je da se nada i da će Pirot konkurisati za nacionalnu prestonicu kulture.

„Nadamo se da će Pirot spremiti nominaciju na ovom važnom konkursu ministarstva kulture“, rekla je Gojkovićeva.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da se sradnja sa ministarstvom ogleda i u podršci projekatima medijskih kuća i ustanova kulture u tom gradu.

„Razgovarali smo o projektima ali i o tome da pirotski ćilim dodje na UNESKO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasledja“ rekao je Vasić.

Kazao je da je sa ministarkom kulture razgovarao i o daljem uredjenju tvrdjave Momčilov grad i otvaranju muzeja ćilimarstva i sporta, kao i da se priprema dokumentacija za učešće na konkursu „Nacionalna prestonica kulture“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari