Maja Iskra: „“Aperkat” je oda Dorćolu devedesetih, to nije ovaj džentrifikovani, luksuzni Dorćol od danas“

Ostavite komentar


  1. Ja sam Srbin i govorim srpskim jezikom. Ne znam, a nisam nasao ni u srpskom recniku znacenje reci „dzentrifikovani“? Hvala na odgovoru

  2. Pratim boks 30 godina i nikada nisam video da bokseri udare sebi aperkat umesto protivniku kao sto kaze spisateljica. Mozda ga je pomesala sa kroseom gde ako protivnik napravi eskivazu ruka po inerciji donekle ide ka onom sto ga je uputio, ali opet ne da bi udario sebe.

  3. Majo, ja to sivilo i beznađe u Beogradu nisam primećivao, dok ti nisi otišla u Zagreb.

  4. Ovako. Devojka nije otišla u Zagreb već u Beč, aperkat jeste jedini udarac kojim možeš (veoma retko doduše) da sebe udariš, krošeom to nije moguće, a i jedan i drugi su polukružni, direkt je jedini pravolinijski udarac, a džentrifikacija je reč koja je ceo svet prihvatio da izrazi ukratko fenomen da se stari delovi grada bezdušno modernizuju… Davno nisam video ovakve kometare… Kao da ne dao Bog, mrzite moderne, uspešne žene. Btw, ne poznajem devojku, roman nisam pročitao ali nameravam.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.