Majdanpek: Međunarodna internet izložba Tajne univerzuma 1Foto: G. Tončev Vasilić/SZC

Povodom 80 godina od smrti Nikole Tesle otvoren je konkurs za Međunarodnu internet izložbu “Tajne univerzuma” – Energija, Frekvencija, Vibracija.

Četiri izložbene kategorije, pet nagrada izložbe, a izložbu na internetu koja će biti realizovana od 1. do 30. septembra, pratiće i on lajn katalog, poručuju iz Majdanarta koji je inicijator i organizator izložbe “Tajne univerzuma”.

– Zahvaljujući novim tehnologijama, kreativnost i stvaranje umetnosti više nisu rezervisani samo za srećne i bogate. Društveni mediji omogućavaju umetnicima da dopru do šire publike čak i u najudaljenijim delovima sveta – kažu organizatori Međunarodne internet izložbe “Tajne univerzuma” u pozivu umetnicima na društvenim mrežama.

Kako navode organizatori, izloža ima četiri izložbene kategorije: slikarstvo, crtež, grafika, mix medija / kombinovana tehnika kao prvu, a skulpturu, reljef, mozaik, keramiku, staklo, porcelan kao drugu.

Digital art i fotografija – Foto/digital art su treća izložbena kategorija, za koju se kao i u prethodne dve radovi dostavljaju u JPEG formatu, dok se za četvrtu kategoriju: video, instalacija, performans, radovi dostavljaju u digitalnoj video formi.

U majdnapečkom Majdanartu koji je organizator izložbe “Tajne univerzuma” objašnjavaju da nema definisanih dimenzija radova, da se kotizacija za izložbu ne plaća i da se radovi ne šalju poštom.

Kažu i da će biti dodeljeno pet nagrada uz sertifikat o učešću i poklon organizatora.

Međunarodna internet izložba “Tajne univerzuma” imaće Zlatnu medalju izložbe, Prvu, Drugu i Treću, kao i specijalnu nagradu.

Konkurs za učeše na izložbi otvoren je do 2. juna ove godine, a odluka žirija biće objavljena do 10. jula.

– Međunarodni žiri čine poznati umetnici iz četiri zemlje. Izložba se organizuje na internetu u period od 1. do 30. septembra 2023. godine – kažu u Majdanartu, dodajući da izložbu pratu onlajn katalog koji će biti prezentovan na društvenim mrežama i portalima za kulturu.

Majdanart je udruženje za umetnost, kulturu i turizam koje je godinama organizovalo istoimenu manifestaciju i u okviru nje brojne druge,kao što su Međunarodna izložba “Umetnost u minijaturi”, zatim brojne radionice, umetničke, edukativne, slikarske i za izradu keramike, kao i konkurse za mlade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari