Mladi muzički talenti iz Srbije, Republike Srpske i Rusije imaće priliku da u okviru Boljšoj festivala učestvuju na majstorskim radionicama Nemanje Radulovića

Pored ovog poznatog violiniste i na radionicama Zorana Todorovića, Nareka Haknazarajana i pijaniste Jurija Rozuma.

Četvrti Boljšoj festival biće održan od 15. do 17. jula na Mećavniku, a osnivač festivala reditelj Emir Kusturica izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je „u svetu gde svi insistiraju na kvantitetu kvalitet neobičnost Boljšoj festivala“. Naš poznati reditelj je naveo da festival predstavlja „selekciju najboljih“.

„Ideal jedne firme koja se ne topi u profitu je da napravi uzlet za mlade ljude u današnjem svetu u kojem smo zatrpani otpadom“, naveo je Kusturica dodajući da je preostalo još samo da se za pozorište organizuje ovakva vrsta festivala.

Tokom festivala na Mećavniku će biti organizovani dnevni i večernji programi a svakako najlepši deo predstavljaće koncert Nemanje Radulovića na jednom posebnom mestu na Mećavniku.
Ove godine na festivalu će se skoro 100 mladih muzičkih talenata takmičiti za zlatnu, srebrnu i bronzanu matrjošku. O najboljim odlučiće proslavljeni ruski pijanista Jurij Rozum, profesor Zoran Komadina i dekan Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, LJiljana Nestorovska.

Festival je podržala kompanija „Gasprom njeft“ a, kako ističu, ovaj festival omogućava mladima da se usavršavaju i ujedno upoznaju sa najvećim umetnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari