"Mali građanski razgovori u rukavicama" od 19. oktobra u Narodnoj banci 1

U petak 19. oktobra sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji (Ulica Nemanjina 17), otvara se izložba slika Vladimira Mojsilovića “mali građanski Razgovori u rukavicama”, koja će trajati do 27. oktobra.

Autor predstavlja dela većeg formata, koja zatvaraju jedan višegodišnji opus. Ljubaznošću Wiener Städitsche kolekcije, javnost će biti u prilici da vidi delo “Carbon”, koje se nalazi u okviru ove znamenite zbirke savremene srpske i svetske umetnosti .

U tradicionalnoj narodnoj punk atmosferi, uz koncert benda “EmployeD”, u Galeriji veličanstvenog monetarnog hrama Narodne Banke Srbije na Slaviji, Mojsilović će svojim građanskim scenskim nastupom, otvoriti izložbu u svilenim rukavicama od uz koktel za, kako se navodi u najavi, „proletarijat i prekarijat“.

Vladimir Mojsilović je slikar, grafičar, MA likovnih umetnosti AUNS, Predsednik Odbora za propagandu i informisanje Fondacije Narodnog muzeja u Beogradu. Njegovi radovi nalaze se, između ostalih, u Wiener Städitsche i Zepter kolekciji, Shadow Museum zbirci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari