Manifestacija "Muzeji za 10" u Muzeju Vojvodine od 12. do 18. maja 1Foto: Promo

Tokom sedam dana, od  12 – 18. maj 2021. godine, obeležavajući Međunarodni dan muzeja (18. maja), Evropsku noć muzeja (15. maja) i Nacionalnu nedelju muzeja, preko 90 muzeja i srodnih institucija širom Srbije, pripremaja raznovrsne sadržaje za publiku.

Ovogodišnja tema Manifestacije „Budućnost muzeja: Nove ideje, nove prakse“, aktuelna je posebno u novonastalim okolnostima koje je donela pandemija, a u kojoj su muzeji pokazali visok stepen prilagodljivosti, stavljajući fokus na digitalizaciju i stvaranje novih oblika kulturnog iskustva.

Muzej Vojvodine publiku dočekuje sa stalnim postavkama: Vojvodine od kamenog doba do početka 20. veka i Muzej prisajedinjenja 1918, ali i sa nekoliko tematskih izložbi: Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine; Konstantin Kostić – narodni tribun; MUZEJ KAO INSPIRACIJA – Muzej u oku studenata Akademije umetnosti; Tako su govorili naši preci i MUZEJ KAO INSPIRACIJA – Transformacija atrijuma Muzeja Vojvodine.

Takođe tokom ovih sedam dana biće organizovani i edukativni programi za decu, ali i stručna vođenja i druženja sa kustosima Muzeja.

Kompletan program manifestacije Muzeji za 10 u Muzeju Vojvodine možete pogledati na veb sajtu i društvenim mrežama Muzeja.

Ove godine otvoren je i poziv za publiku da učestvuje u nagradnom konkursu: Predstavi svoj omiljeni muzejski predmet kroz kratku video formu (više o nagradnom konkursu na: https://www.muzejisrbije.rs/2021/04/25/nagradni-konkurs-na-temu-predstavi-svoj-muzej-u-sklopu-manifestacije-muzeji-za-10-2021-godine/ ).

Programi će se realizovati uz primenu svih propisanih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19.

Zbog ograničenog broja posetilaca, diktiranog ovim merama, prisustvo edukativnim programima i stručnim vođenjima potrebno je najaviti na elektronsku adresu [email protected]

Tokom trajanja Manifestacije ulaz će biti besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari