Manifestacija „Novembarski dani” u Sremskoj Mitrovici 1Foto: mitrovica.info

I ove godine, razglednice „Novembarskih dana” obradovaće Mitrovčane. Pod poznatim sloganom „Pozdrav iz Sremske Mitrovice”, Gradska uprava za kulturu i sport, zajedno sa brojnim ustanovama, pripremila je bogat program.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, kroz vremeplov grada biće obeleženi i veliki jubileji: 150 godina Gradskog parka, 150 godina od konačnog razvojačenja Vojne granice, 100 godina otkako Mitrovica nosi današnji naziv i 50 godina Galerije „Lazar Vozarević”.

Program počinje 1. novembra, i trajaće do kraja meseca.

Ono što je prošle godine najviše obradovalo Mitrovčane, bile su besplatne pozorišne predstave, tako da su organizatori ove godine odlučili da zadrže sve što se publici svidelo, ali i da dodaju neke nove sadržaje.

Karte za prvu besplatnu predstavu mogu se preuzeti na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović” od ponedeljka, 30. oktobra, a reč je o monodrami Zijaha Sokolovića „Lijevo, desno, glumac” koja će se igrati 1. novembra u Pozorištu „Dobrica Milutinović”, od 20 časova.

Prve nedelje manifestacije, Mitrovčane očekuju i 60. ulične trke Grada Sremska Mitrovica koje će se održati 3. novembra u 11 časova, dok će 4. i 5. novembra biti upriličena izložba „Svet od Lego kockica” u Galeriji „Lazar Vozarević”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari