Marina Abramović na putu da postane počasni akademik SANU: Zvezda performansa dobila glasove za drugi krug

Do kraja meseca svih osam odeljenja SANU moraju da završe prvi krug glasanja za nove članove

Ostavite komentar


  1. УЖАС !
    Само нам још она треба !
    Коме ли се сад додворавамо ?!

  2. Vidi se da je pisala žena, samo one u Srbiji imaju #uda. A da Sanu nazivaju Anus, zna se i zašto. Potomci crvene buržoazije i deca i unuci prvoboraca i narodnih heroja. Nemam Šapićev narativ niti pričam o NOBU, ali postojali smo mi i pre, a pitanje je da li ćemo posle komunista. Ni za selo ni umne predratne intelektualce i njihove potomke, nema mesta ovde, dok su crveni na vlasti. Isteruj intelekt iz države, rasturaj seoska dobra, i krcaj polupismenu gologuziju u Bg, Ns i Niš. I svima lepo dok kartel vlada.

  3. “ Kič je radost neobrazovanih „. Zar treba još nešto dodati za Marinu A. i A.Vučića!

  4. SANU je Srpska Akademija Nauka i Umetnosti. Jel tu spada Konceptualna Umestnost? Jel se misljenje konceptualnog umetnika o proslosti ili buducnosti jednog naroda uzima sa istom ozbiljnoscu kao misljenje nekog matematicara, fizicara, istoricara? Samo mi to nije jasno. Ovi sto glasaju, znaju li oni sta je konceptualna umestnost?

  5. „Najumnija nacionalna institucija“

    Prvo sam mislio da se šalite, a onda sam shvatio da ste u pravu. I da je to odličan pokazatelj koliko je Srbija propala i ništavna.

  6. Slobodanka u komentarima, iskljuci se. Svetski poznata Marina ne verujem da se mnogo uzbudila da li ce da je prime u Sanu. to su isti oni koji cute dok mafijaski rezim razara narod i drzavu.

  7. Zatvorite taj SANU ako je prime. Osoba koja se bavi performansom da bide reme uz rame sa naucnicima?!?!

  8. Nije u mom domenu da komentarisem njenu umetnost ali kao prosecni poznavalac, ne svidja mi se. Njene bahanalije,seksualizacija performansa malo je reci da sokira. Njene izjave o Srbiji su bile vulgarne i mene kao gradjanima,su vredjale. Mi gradjani placamo gospodu u SANU i ocekujem da neguju lepu umetnost, lepu reč,rodoljublje sto gospodja (za mene) ne poseduje. Dosta nam je nevaspitanih,bahatih,prepotentnih,umisljenih,prostih osoba u našim javnim prostorima.

  9. Sećam se jednog njenog performansa sa Ulajem, kada su se šamarali…. x sati.
    E, ako je prime, neka ponovi performans, samo se pitam sa kim: sa onima koji je podržavaju (što je logično) ili sa onima koji je nisu podržali, što bi bio neki vid kazne.
    Ili sa nekim trećim preko puta nje?… Znam na koga ste pomislili. A i ja sam isto pomislio

  10. Satanista…ima sliku i sa rotsildom…sefom ili jednim od sefova iluminata i masona koji su glavno zlo ovoga sveta…koji i komanduju sa zlom i zapadom…stoje iza zlikovaca nato pakta finansirali fasizam komunizam nacizam tajno da bi sukobe i zlo napravili…i ona bas uziva u slikanju sa njim a on u njenim delima nedelima ..ako bude pocasni Akademik SANU(a bolje i ćićolinu da stave nego nju)onda je i vucic satanista ili prodana dusa…ili pojma nema o zivotu a tesko je poverovati da on pojma nemam…nadam se da nece makar iz svoje predostroznosti jer brine o svom politickom stanju

  11. Потпуни суноврат који је захватио и САНУ. Ужас по академију и Србију.

  12. Do Srbije joj je stalo ko do lanjskog snega. Boravi ovde svakih 5 godina na po par dana.

  13. Podržavam da što više kreativnih i pametnih žena uđe u SANU, uključujući ove navedene sa spiska. Bio bi red.

  14. Najvažnije su reference i kvaltet, i da je kandidat ili kandidatkinja mlađi. Zbog energije, a i modersnosti. Marina je ok,što više žena.

  15. A pa,ona bar ima delo. Na spisku Odelenja društvenih nauka po četvrti put žena koja nema nijednu knjigu- Tako da glasam za Marinu, a ne anonimne, koje neko uporno gura.

  16. I šta kaže Čavoški? Mora da bude na nacionalnoj „Liniji“, kao Marina Abramović,npr. Reference nisu važne.Oj Srbijo, među šljvama, neznalicama i nepoštenima… Krestić, Čavoški i slični monopolišu izbore u SANU…

  17. obećali su da će da prime više žena i mlađih, ne verujem, na listama su uglavnom penzioneri

  18. nju treba da prime, pošto ima autentično delo, većina akademika nema školu mišljenja, prosečni prepisivači, ništa novo nisu dali ni nauci ni umetnosti, uz to su loši političari

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.