Marko JanketićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Marko Janketić, koji je brutalno napadnut na društvenim mrežama zbog intervjua koji je dao u emisiji Pop Tok (Portal Nova) i u kome je između ostalog rekao da mu se ne dopada kako stoje stvari u ovoj zemlji, da ne veruje da će se to ikada promeniti i da bi zbog toga iz nje možda bilo najbolje otići, konstatovao je nedugo zatim u intervjuu za Danas da je javnost nabijena negativnom energijom i da će to morati jednom da pukne.

Komentarišući situaciju ovde i sada, kaže da ipak nije slutio da će ovakva nesreća zadesiti Srbiju i da će zbog svega ići na protest Srbija protiv nasilja, iako se povredio.

„Kada sam u aprilu, u našem prethodnnom razgovoru rekao da ova psihološka bomba, nabijena strahovitom mržnjom, koja se sa namerom neguje u našem društvu decenijama, mora da pukne, nije mi bilo ni na pameti da će da pukne u mojoj školi, školi ‘Vladislav Ribnikar’, i da će dete da pobije drugu decu. Moje strašne slutnje nisu bile ni blizu ovog scenarija, jer ovo što se desilo da zlo i mržnja uđu i među decu je poraz, posle ovoga ni naše dno nema dna. Mi se ne raspadamo, mi izumiremo. A želja vlastodržaca je očigledna, da jedni drugima oči povadimo, a oni da gledaju. Polomio sam prste na stopalu juče, ali na protest ću ići makar i na štakama. Možda je za nas matore kasno ali za decu u ovoj zemlji ne sme da bude tako. I opet ponavljam ovo nije politika ovo je građanska svest“, poručio je Marko Janketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari