"Matriks 4" i "Dina" u bioskopima i onlajn 1Foto: Stanislav Milojković

Studio Vorner Bros saopštio je da će 17 filmskih naslova koje bi trebalo premijerno da se pojave u bioskopima 2021. istovremeno biti dostupni i na striming platformi HBO Max.

Spisak filmova uključuje i dugoočekivani četvrti nastavak „Matriksa“ kao i novu ekranizaciju romana „Dina“ (Dune) Frenka Herberta u režiji Denija Vilneva.

Tu su i blokbasteri „Godzila protiv Konga“ kao i novi „Svemirski basket“, ali i „ozbiljniji“ filmovi poput „Kralja Ričarda“, biografske drame u kojoj Vil Smit igra oca Venus i Serene Vilijams.

„Živimo u nepredvidivim vremenima koji traže kreativna rešenja. Razmatrajući sve opcije, shvatili smo da je ovo najbolje za rad našeg studija tokom narednih 12 meseci“, izjavio je Džejson Kiler, direktor Vorner Medije.

Ova vest stiže nakon teške godine za filmske produkcije i distributere. Vorner Bros je pokušao da oživi rad bioskopa sa distribucijom filma „Tenet“ Kristofera Nolana, ali ovaj SF triler nije postigao očekivanu gledanost zaradivši tek 60 miliona dolara u SAD.

Zbog toga će nastavak filma „Čudesna žena“ ići istovremeno i na platformi HBO Max od 25. decembra, uz prikazivanje u dvoranama koje budu otvorene u tom periodu. Procenjeno je da će na kraju godine bioskopske blagajne zaraditi 66 odsto manje nego 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari