Mediji u regionu: Odlazak velike legende, zbogom Šojiću... 1foto arhiva JDP

Većina medija u regionu objavila je vest o smrti slavnog glumca Milana Laneta Gutovića na naslovnim stranama svojih portala, opisujući ga kao veliku legend i “slavnog Srećka Šojića”.

Zagrebački Jutarnji ist izvestio je o smrti glumca navodeći da je „njegovo pojavljivanje u serijama i filmovima bilo je garancija velike gledanosti, a za sebe je govorio da nije zabavan kao na sceni“.

Večernji list iz Hrvatske podsetio je da je Gutović pree nekoliko godina s jednom predstavom gostovao u Zagrebu.

Navode kako je tada je dao jedan od retkih intervjua za magazin Super Mila, a govorio je kako mu je žao što nije voleo neku Zagrepčanku.

– Nikada nisam imao devojku iz Zagreba, ali možda nije kasno. Osamdesetih sam radije išao u Prag. Tamo sam imao devojku. No kada se nekoj ženi svidiš, tvoje šanse da izmakneš veoma su male. Činjenica je da se nisam mnogo ‘izmicao’, jer su me uvek više zanimale žene kojima sam se svideo, nego neka lepotica koja je prema meni ravnodušna – rekao je Gutović.

Hrvatska radio-televizija piše da mu je najveću slavu donela mu je uloga Srećka Šojića u „Tesnoj koži“, a da je isti lik zaigrao u „Beloj lađi“, koja je zahvaljujući njegovu glumačkom talentu bila jedna od najgledanijih TV serija.

Sarajevsko „Oslobođenje“ na udarnoj poziciji na portalu u naslovu o smrti legendarnog glumca navodi „Velika tuga“.

Radio-televizija Bosne i Hecergovine takođe je ovu vest digla na naslovnu stranu sajta, dok Dnevni Avaz prenosi jedan od poslednjih intervjua za taj medij.

Avaz navodi da je Gutović „kao što je bio na malim ekranima, i kao čovek je bio pristupačan, odmeren i uvek ljubazan.

„Iako nije mnogo govorio, na konkretno pitanje još konkretnije je odgovarao pa su i one dvije rečenice što bi rekao imale smisla više nego kada neki opširno govore“, navodi Avaz.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dnevni avaz (@dnevniavaz)

U intervjuu na koji podsećaju, na pitanje smeta li mu nekada što se najviše spominje njegova uloga Šojića, odgovorio je da „pisci napišu samo jednu pesmu i napišu samo jednu priču“.

– Bez obzira na to koliko su pisali, sve drugo su samo varijacije one iste pesme i one iste priče. Kao što pisac traži tu pesmu i tu priču, mi, glumci, tražimo tu ulogu, koja će da opravda naš život na sceni. Mi tražimo nju, ali i ona traži nas. I uloga i mi imamo svoje razloge da se tražimo. Bez nas je ona mrtva, ali smo na sceni mrtvi i mi bez uloge. Tek kada se s tom ulogom nađemo, postanemo nešto određeno, a bez toga, postajemo večiti istraživači. Mene je Šojić našao, ali i ja njega. Zašto bi on meni smetao ili ja njemu kada smo se jedva našli . istakao je tada Gutović za Avaz.

Vest o smrti Laneta Gutovića preneli su i crnogorski mediji, kao što su Radio-televizija Crne Gore, Vijesti, Pobjeda…, kao i pojedini portali u Severnoj Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari