Međunarodni festival “Uhvati film” posvećen invalidnosti sutra u Nišu 1Foto: Judita Tamošiūnaitė (Pexels)

Projekcije filmova sa 20. Međunarodnog festivala „Uhvati film“, jedinog  regionalnog filmskog festivala na temu invalidnosti, održaće se sutra EU info kutku Niš.

Festival “Uhvati film”, na kojem se prikazuju kratkometražni filmovi sa ovom tematikom, organizuje se svake godine u Novom Sadu, a nakon toga, u okviru istoimenog karavana, i u drugim gradovima u Srbiji.

U Nišu će zauinteresovani moći da vide filmove „ Moj brat je gluv“ iz SAD, autora Petera Hoffmana Kimbala, „Nevidljivo čudovište“, iz Španije, čiji su autori Guillermo Fesser Perez de Petinto i Javier Fesser Perez de Petinto, „Reći ću ti nešto pre nego što odem u tunel“, takođe iz Španije, koji potpisuje Nacho Ros i  „Praćenje pogleda“, iz Argentine, čiji je autor Matias Angulo.

Nakon projekcija biće organizovana diskusija.

Organizator festivala “Uhvati film” je Kao Parnas, koji istoimeni karavan u Nišu organizuje u saradnji sa EU info kutkom.

Karavane je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Projekcije filmova u Nišu počinju u 12 časova i ulaz je besplatan.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari