Mentfoto: Ment Promo

MENT Ljubljana showcase festival i konferencija objavio je konačni line up za svoje deseto izdanje!

Po prvi put, MENT će trajati četiri dana, od 21. do 24. februara. Ovogodišnji novitet je novi segment festivala CE/MENT, koji se fokusira na elektronsku muziku i klupsku scenu.
U petak će deo programa konferencije biti posvećen isključivo aktuelnostima u svetu elektronske muzike, dok će u okviru CE/MENT-a u petak i subotu nastupiti Blavan, u.r.trak, Jadzia, Marie Pravda i Strahinja Arbutina.

Od prvog izdanja, misija MENT showcase festivala bila je da prikaže nova lica i nadolazeće zvezde koje će oblikovati budućnost evropske muzike. Ovogodišnje izdanje uključuje posebno kurirane bine u saradnji sa slovenačkim nacionalnim radiom Val 202, kolektivom Dirti Skunks, lokalnom nezavisnom izdavačkom kućom Moonlee Records i platformom Hali Gali.

Od početka osnivanja MENT showcase festivala muzičari i bendovi iz Srbije, ali i muzički profesionalci učestvuju i predstavljaju se svake godine u brojnim programima i panelima MENT-a.

Ove godine na 10. izdanju većina bendova iz Srbije predstaviće se u okviru večeri koju kurira Hali Gali ekipa u petak 23. februara od 21h u prostoru Gala Hala u Metelkovoj. Isti dan u okviru konferencije Hali Gali se predstavlja i učešćem na panelu u okviru konferencije gde će probati da pojasni i približi ovaj fenomen udruživanja mladih bendova srpske muzičke scene.

Pored Hali Gali na programu MENT-a našla se i Iva Lorens u okviru stage-a LiveEurope u Staroj mesnoj Elektrani, ali i mnogi muzički profesionalci koji učestvuju na različitim panelima i u jednoj od sesija umrežavanja u ko-produkciji sa Serbia Creates Music.

Za nezaboravnu ceremoniju otvaranja, slovenačke indie superzvezde MRFI premijerno predstavljaju svoj debi album na engleskom, dok energični londonski kvartet Los Bitchos prikazuje svoje očaravajuće cumbia ritmove i zvuke.

Celokupni line up i raspored kao i plejlistu sa svim izvođačima ovogodišnjeg MENT festivala možete naći na linkovima ispod:

Satnica i raspored po danima: https://www.ment.si/en/urnik
Celokupni line up: https://www.ment.si/en/lineup
Plejlista: https://linktr.ee/ment_playlists

MENT konferencija je najveća muzička konferencija u regionu Balkana, koja privlači šaroliku grupu muzičkih profesionalaca iz celog sveta koji svake godine dolaze u Ljubljanu radi nezaboravnih nastupa, umrežavanja i novih uvida u industriju.

U 2024. godini, konferencija će ugostiti preko 120 govornika, 33 panela (intervjui, okrugli stolovi, prezentacije i radionice), 7 MENToring sesija i 6 sesija za brzo umrežavanje.

Među najznačajnijim ovogodišnjim događajima su intervjui sa Ivanom Novakom, alias Ivom Saligerom, jednim od glavnih kreatora kultnog benda Laibach; Šon Rejnaldo, jedan od najuticajnijih pisaca savremene elektronske muzike; Kit Miler, suosnivač londonskog Vide Avake festivala i agencije i etikete Bad Vibrations; Lauren Sohikian, vodeća predstavnica butik berlinske PR agencije Modern Matters; i Nikolina Finska, veteranka industrije video igara.

Konferencija će ugostiti i predstavnike festivala kao što su Sziget (HU), Rock en Seine (FR), Fusion (DE), Vide Avake (UK), Dour (BE), Roadburn (NL), Pohoda Festival (SK) i Lighthouse (HR), kao i agencije za rezervacije kao što su LittleBig Agency, ATC Live, EBB Music, One Fiinik Live i Doomstar Booking, da pomenemo neke.

Kompletnu satnicu možete naći na linku: https://www.ment.si/en/konferencni-urnik
Više informacija o programu: https://www.ment.si/en/konferencni-program i govornicima https://www.ment.si/en/govorci

Za više informacija o MENT 10, posetite sajt festivala www.ment.si

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari