Metamorfoze Pozorišta mladih u Zagrebu 1Foto: Jovana Semiz

Predstava “Metamorfoze”, doktorski rad Saše Latinovića, glumca i profesora na AU u Novom Sadu, putuju 18. septembra u Zagreb, gde će biti izvedene na jednom od najvažnijih regionalnih pozorišnih festivala – 56. PIF-u, međunarodnom festivalu pozorišta lutaka

Predstava oživljava mit o Medeji i Jasonu i govori na koje je sve žrtve spremna velika ljubav, ali i za kakve su sve zločine sposobna izneverena očekivanja

Nastala u koprodukciji AU i Pozorišta mladih, na čijoj se sceni i izvodi, ova predstava na izuzetan način pokazuje kako se upotrebom jednog materijala (kanapa) i glasa glumaca u gledaocu stvara osećaj uverljivo izvedenog scenskog dela.

Novosadski glumci izvešće predstavu u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

“Mit koji smo našim pozorišnim ritualom želeli da oživimo je mit pun magije i strasti. Mit o Medeji i Jasonu priča nam priču o natprirodno velikoj ljubavi dvoje ljudi, koja se, zbog ljudske slabosti, pretvori u zastrašujuću mržnju, iza koje ostaje pustoš. Publika će videti na koje je sve žrtve spremna velika ljubav, ali i za kakve su sve zločine sposobna izneverena očekivanja.”, kaže Saša Latinović uoči puta u Zagreb.

Metamorfoze Pozorišta mladih u Zagrebu 2
Foto: Jovana Semiz

Uz Latinovića, u ovoj predstavi igraju: Slobodan Ninković, Slavica Vučetić, Marija Radovanov i Neda Danilović.

“Metamorfoze”, koje su na 53. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, osvojile nagrade za scenografiju, kolektivnu igru i režiju, krajem septembra putuju u Bugarsku – u Staru Zagoru, na čuveni lutkarski festival “Piero”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari