Milan Marić: Patriotizam je govorenje i o sopstvenoj odgovornosti, a ne samo tuđoj

Glumac trpi napade i uvrede na društvenim mrežama zbog video klipa o Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Podrska za Marica i za sve ucesnike ovog projekta. Ne zaboravimo, istina je lek za sve zemlje nastale raspadom bivse Jugoslavije!

    1. Potpuna podrška Mariću za sve što je rekao. Ne priznajem kolektivnu odgovornost za zločine. Oni koji su pravili zločine trebaju da odgovaraju i da su sto puta iz moje nacije.

      1. Podrska Maricu i svima koji razmisljaju kao on, individualna odgovornost, pa da je i moj brat

  2. Gospodine Maricu, moze link do klipa gde ste govorili u Zagrebu o srpskim zrtvama? Hvala unapred.

  3. Nemam nista protiv ucesca u ovakvim projektima, ali samo pod uslovom da ih ima i za nase zrtve i da ovakav gest pokazu i druge strane,tj. pojedinci iz naroda koji su ubijali Srpske civile i zarobljene vojnike. Ne znam da je ,za svih ovih dvadeset i više godina, bilo sličnoga od drugih .

    1. Fiko, vidi se da od svega si procitao ovaj clanakali da nisi shvatio poentu, pogledaj celu pricu i ceo projekat, i shvatit ces da su zrtve zrtve, nema nasih -vasih, i da su zlocinci zlocinci bez obzira na ime i prezime

  4. Govoriti o „svojoj odgovornosti“?! Znači svi Srbi su Arkan? Svi su Srbi lopovi i koljači? Ta logika? Hvala Milane, nisam znao da su „Srbi“ koljači. Mislio sam da zločinci nemaju nacionalnost. Takođe nisam znao da CNN i BBC za vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji govore samo istinu. Koliko sam bio u zabludi.

    1. Pod svoja odgovornost se misli da se stavi na svoje mesto ko su i sta su bilii radili i Arkan i Mladic i Oric i Taci.
      Moramo da krenemo od sebe

      1. U kom smislu „od sebe“? Kakve ja veze imam sa zločinom koji je neko drugi počinio? Ja sam tada imao 14 godina. Veze žive sa tim ratom nisam imao i apsolutno neću da se osećam krivim za bilo šta. Ako se vi identifikujete sa tim zločincima, slobodno se osećajte odgovornim. Mene to ne zanima. Mogu da žalim žrtve i da osudim zločin, ali da se osećam krivim, ne pada mi na pamet. Zna se tačno ko je to počinio i naredio. Oni treba sa budi procesuirani i osuđeni. Tačka.

  5. Maric ne razume sta je uradio.Da zna sta se desilo a mogao je da lako sazna mozda bi zanemeo pa i glumu ostavio.A sta je Kravica i zaklani ljudi, ko ce da recituje za Hag o njima.Sta jce mo sa Sarajevom sa ljudima zarobljnim ubijanim i mucenim koji bez pet hiljada maraka nisu mogli do svojih naj milijih.To je bila tarifa kriminalaca koji su drzali grad zatvorenim.Sta je sa mojim ocem jednim od hiljade poginulih civila u gradu.Nisam bio u ratu ali sam u zarste sukoba otisao iz Sapca da pokusam izbaviti bolestnu majku iz zatvorenog grada.I tako bez oruzja cekao na liniji smrti cekao majku.A smrt svuda oko mene …Sta mislis Maricu sta sam sve video i cuo.Maricu leteli su Srbi sa visokih solitera samo zato sto su to sto jesu.Nosila ih Miljacka punili se Kazani.Da li su ti Maricu ponudili u Hagu da recitujes o genocidu u Sarajevu.Pridruzi se Maricu i za Sarajevsku ulicu.Moje odavno nema u Sarajevu .Nekad bila Ive Andrica a sadnosi ime nekog muftije.Nista vise nista vezano za Srbiju sem mrznje.Da Maricu bio sam prvi Srbin koji je usao u graf da eshumira kosti pokojnog oca jer su meta bila i srpka groblja.Koliko ja znam a ti ne znas kao svetlosna godina izmedju nas.Jos nesto pisem o Srbima a uvek sam bio Jugosloven. I ne zalim zbog toga.Rodjen u Bosni i osetio i doziveo prokletsvo rata.I sa neki Maric prica o jednostranom zlocinu a bilo ih je na stotine .Kako li se samo opredeli da pricas o jednom zlocinu …Da podvalili ti..Zasuti pred onima koji su nekog izgubili , zaboravi ako to sad mozes .Kasno je moj Maricu…

    1. E moj Maricu, kako covek moze lako da padne sa visine na koju se uzdizao godinama…

  6. Ovaj momak je svetla tačka srpske umetničke scene, i ne samo zbog ovoga. Poseduje veliku hrabrost i samosvest, iako je još dosta mlad. Voleo bih da verujem da je on budućnost ove demolirane zemlje, ali se plašim da će i on ostati tamo daleko. Srbija će ipak ostati primitivcima i bednicima da je rasture do temelja. Dostojan si jednog Mišića, svaka ti čast ljudino, neka te sreća prati svuda!

  7. Bravo Mariću ! Odgovornost za zločine je lična a ne kolektivna.Ja nisam učestvovala u tim zločinima i nisam podržavala Miloševića,Mladića i Karadžića pa tako i ne prihvatam kolektivnu odgovornost.Mi se konačno moramo suočiti sa činjenicama kao što je Sebrenica.

  8. Bravo. I do ljudi koji bi bili spremni da prihvate istinu ona tesko dolazi.

  9. Nigde nisam pronasao da si govorio o srpskim zrtvama kad si bio u Hrvatskoj.Prodruzujem se molbi da nam dostavis link.

  10. Dzaba,moj Milane,pokusavas da dopres do mozga ovog napacenog naroda kome je mrznja usadjena u gen! Samo gas,bezanija,iz ove nesrecne zemlje!

  11. Podrška za ovog mladog čoveka što govori glasno. Previše je onih od kojih čujemo „ne znam ja ništa“. Znate, znamo… Veliko poštovanje, Milane!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.