mile kekinFoto: A.H./ATAImages

 

Muzičar, pevač i kantautor Mile Kekin danas slavi 53. rođendan.

Tim povodom, Mile Kekin je objavio prvi lajv spot za pesmu Samo za taj osjećaj, snimljen na koncertu u Vintage Industrial Baru krajem 2023. godine, piše Index.hr.

To je uvertira u Soundtrack za život – Live At Vintage, koncertni album i istoimenu turneju.

Album će biti objavljen 30. januara na svim striming servisima, ali i kao koncertni nastup na YouTube-u.

Aktuelni Kekinov album Nježno đonom predstavljen je s novim bendom na koncertu u Vintage-u koji Kekin ističe kao „jedan od najboljih koncerata u karijeri od 36 godina“.

Mile Kekin je ovu pesmu pisao pre više od dve decenije

Samo za taj osjećaj je pesma koja je nastala pre više od dvadeset godina i nalazi se na kultnom albumu Hladnog piva Šamar.

„Bilo je to prije više od dvadeset godina kad sam se jednog jutra probudio star k’o Biblija. Danas se naravno pitam, koji mi je bio vrag? Kako to obično biva kod mene, odmah sam krenuo pisati pjesmu o tom osjećaju, kad sam još bio mlad, čupav i bezbrižan. Trebao mi tada netko reći da ne budem patetičan.

Srećom nije jer inače nikad ne bih napisao Samo za taj osjećaj. Kako je to pjesma o – da oprostite godinama, a kako danas baš punim još jednu, odlučio sam da mi bude prvi singl koji najavljuje koncertni album Live at Vintage„, prisetio se Kekin nastanka pesme.

Mile Kekin je 1. novembra održao veliki koncert u Beogradu, na kome je promovisao aktuelni album Nježno đonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari