Ministarstvo o izložbi u Parizu: Ako se potvrde navodi o cenzuri, sankcionisati odgovorne

Ostavite komentar


  1. Pišem iz grada u kojem kulturni centar jedne male zemlje ima galeriju tačno preko puta jednog od najvećih muzeja moderne umetnosti na svetu, kakva čast! Mogućnost da se prelepa produhovljena, obožena i dušekorisna umetnost jednog naroda prikaže celome svetu, pretvorila se u situaciju u kojoj jedan slastoljubiv i udvornički mentalitet čoveka stoji iznad svega toga i vlada, videli od vladara. Nerado ga posećujem jer ne želim da budem deo grupe crva biljojeda koji gmižu po listu kulture, crva koji će jednog dana izrasti u gundelja, koji će odleteti ispod neke od gradskih lampiona ostavljajući za sobom smrad od govana koji su israli dok su gmizali.

  2. Nije uklonjena nego je zarolana????!!
    Ima li granica ovom bezobrazluku?
    Zasto trpimo ove crve?
    Kako je moguce ostati nem pred ovom ljudskom bedom i jadom?

    1. Pitate se Milice: „Nije uklonjena nego je zarolana????!!“ …. Pokušaću da Vam objasnim iako nisam lingvista po zvanju. „Zarolana“ je zapravo novi sinonim za „uklonjena“, samo Vi to niste znali . I to novi sinonim, u okviru „novojezika“ koji koriste ovi koji danas vladaju. Ima toliko primera tih sinonima da ne vredi ni da počinjem da ih nabrajam. Centar u Parizu je inače „crna rupa“ već dugi niz godina. Čast izuzecima, direktorima koji su ozbiljno i časno obavljali svoj posao. Bilo je tu i vrednih događanja, zanimljivih izložbi, ali su u njemu izlagai i „predstavljali se“ francuskoj publici i javnosti i potpuni anonimusi za koje se u Srbiji jedva i čulo. To se događalo samo zato što su sa nekima bili „dobri“. I sve to u prestonici svetske kulture, preko puta čuvenog Bobura. Tužno i istinito.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.