Mirjana Karanović glumica večeri 1Foto: M. Veljković

Šestog dana,a petog poslednjeg dana takmičarskog dela, festivala „Viminacium fest-mitovi stari i novi“, ljubiteljima pozorišne umetnosti prikazana je predstava  „M.I.R.A“, u režiji Andraša Urbana – Bitef teatra. 

Okončanjem ove izuzetne pozorišne predstave završen je takmičarski deo drugog po redu festivala  “Viminacium fest.  Od strane žirija publike  koji je radio u sastavu: Nataša Rokvić, Zoran Živković i Marija Weiner, svo troje glumci Pozorišta „Milivoje Živanović“ i pozorišta „Castellum“, kao najboljeg aktera večeri proglasio je Mirjanu Karanović.

-Bilo nam je veoma teško da večeras izaberemo najbolju glumicu od svih glumica ovog izuzetnog ženskog glumačkog ansambla Bitef teatra, koje su  sve do jedne, od prvog do poslednjeg minuta predstave svojom glumom oduševljavale gledaoce. Ipak, za nijansu smo izdvojili Mirjanu Karanović I nju proglasili za glumicu večeri-obrazložila je Nataša Rokvić odluku žirija.

Predstava M.I.R.A. napravljena u čast osnivačice BITEF-a i BITEF teatra Mire Trailović, odigrana je na sceni postavljenoj u Domusu, jednom od atraktivnijih objekata koji se nalazi u sklopu arheološkog parka Viminacium, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta. Publika je u jednom dahu ispratila predstavu I svoje oduševljenjje izkazala je pravim ovacijama glumačkom ansamblu Bitef teatra. Frenetičnim aplauzima naterala je glumce da se nekoliko puta vraćaju na scenu da bi im otpozdravili.

Stručni žiri, koga čine Dejan Mijač, reditelj, Snežana Trišić, rediteljka i prof. Miodrag Tabački. večeras, na kraju festivala, nagradiće najboljeg glumca(glumicu) i najbolju predstavu Viminacium Fest-a. Nakon dodele nagrada Pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Narodnog pozorište iz Prištine, odigraće, u čast nagradjenih, predstavu „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića, čime će se drugi pozorišni festival “Viminacium fest-mitovi stari I novi” zvanično zatvoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari