„Mokrinske hronike“ i Srđan V. Tešin u Parobrodu 1

Nova knjiga Srđana V. Tešina – Mokrinske hronike, objavljena nedavno u izdanju Arhipelaga, biće predstavljena u Ustanovi kulture Parobrod, u Beogradu, u sredu, 29. septembra, sa početkom u 19 časova.

“Mokrinske hronike” su priča o jednom dečaku, jednom mestu i jednoj generaciji u lomovima osamdesetih i dramama devedesetih. Smeštene u mesto Mokrin, ove hronike govore o jednoj generaciji u uskomešanom vremenu, pa će se otuda u njima prepoznati ljudi različitih iskustava i geografija. Mokrinske hronike su pisane evokativno, pomalo nostalgično, britko, sažeto, iz najveće moguće blizine.

„Mokrinske hronike“ i Srđan V. Tešin u Parobrodu 2
Autorka: Vera Vujošević

Prevoditeljka Mila Gavrilović o Mokrinskim hronikama kaže: „Živo, duhovito, iskreno, toplo, gorko-slatko. Likovi su mesnati, naracija uverljiva, poente izvrsne. Nova Tešinova knjiga predstavlja neodoljive hronike jednog doba, čas duhovite do neobuzdanog smeha, čas potresne do ivice plača”.

U razgovoru, u Parobrodu, u sredu, 29. septembra, učestvovaće Srđan V. Tešin, Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga i prevoditeljka Mila Gavrilović.

Razgovor će moderirati Katarina Lazić, urednica u Parobrodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari