Muzičar iz Gane nastupa 27. maja u Reksu 1

Jedan od najzanimljivijih muzičara iz velike afričke države Gane, King Ayisoba će sa svojim sastavom nastupiti u Beogradu u subotu 27. maja u Kulturnom centru Rex sa početkom u 20 časova.

Ovaj pevač i svirač na tradiionalnom žičanom instrumentu koji se zove kologo je jedno od najaktuelnijih imena na world music sceni. Njegov novi album “1000 Can Die” je pre mesec dana objavljen za Glitterbeat, izdavača koji je nekoliko godina uzastopno biran za najboljeg world music izdavača u svetu, a u toku je velika evropska turneja ovog petočlanog sastava. Poput drugih afričkih velikana i King Ayisoba će vas svojim ritmovima naterati na ples, istovremeno svojim tekstovima isporučujući poruke važne za Afriku i narode koji žive na tom kontinentu.

Na novom albumu, koji je već zaposeo vrhove world music lista kao saradnici se pojavljuju i Lee Scratch Perry, Orlando Julius i drugi.

Iste večeri će pre kralja iz Gane nastupiti Zea, pevač i gitarista čuvene grupe The Ex, koja je već više puta oduševila beogradsku publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari