Muzičko poetsko veče "Par stihova za nas" 1

Muzičko poetsko veče autorskog projekta Ivana Bosiljčića, pod nazivom „Par stihova za nas“ premijerno je izvedeno 2009. godine u Beogradu, pipe u saopštenju za medije.

Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno tri puta u nizu pred prepunim dvoranama Doma sindikata u pratnji simfonijskog orkestra“Stanislav Binički“. Radio televizija Srbije je veče snimila za svoj arhiv. Od tada je Bosilljčić gostovao sa ovim programom u bezmalo svim pozorištima u Srbiji i širom regiona, a pored toga je važno spomenuti izuzetno posećene koncerte u Skoplju u Univerzalnoj dvorani, novosadskom SNP-u, niz koncerata širom Austrije, Švedske, Norveške, kao i na Islandu.

Program muzičko poetske večeri podrazumeva kombinaciju različitih umetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas. Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih….

Muzičko poetsko veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i retko viđena na našim prostorima, navodi se u saopštenju.

Muzički sastav na sceni broji osam izvodjača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari