"Na Drini ćuprija" najbolja predstava 1

Posle sedam odigranih predstava, žiri u sastavu: Milena Zupančič, Zijah Sokolović i Blagoje Stefanovski odlučio je da je najbolja predstava festivala Pozorišno proleće „Na Drini ćuprija“, adaptacija i režija Kokan Mladenović, u izvođenju ansambla Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

 

Nagrada za najbolju režiju pripala je Mladenoviću za ovu predstavu, a nagrada „Ljubiša Jovanović“ za najbolju mušku ulogu Bojanu Žiroviću za ulogu Anđela ekstaze u predstavi „Deca radosti“ Ateljea 212, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena Jovani Gavrilović za ulogu Princeze u istoj predstavi. Nagrađeni su još reditelj Andraš Urban za predstavu „Gogoland““ Narodnog pozorišta Sombor, Predrag Ejdus za ulogu Šabeljskog, Matveja Semjonoviča, grofa u predstavi „Ivanov“, Narodnog pozorišta iz Beograda, kao i Irena Popović za muziku u predstavama „Gogoland“ i „Na Drini ćuprija“. Novinarski žiri u sastavu: Vukica Strugar, Borka Golubović Trebješanin i Tatjana Nježić nagradu „Zaloga za budućnost“ dodelila je Jeleni Petrović za ulogu Stane u predstavi „Pod žrvnjem“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sinoć je u čast nagrađenih Mađarski nacionalni teatar iz Temišvara odigrao „Šekspir, sonet 66“ u režiji Kokana Mladenovića. Drugi festival Pozorišno proleće na programu je imao najbolje predstave u prošloj godini, a nastavlja tradiciju Pozorišnih svečanosti „Ljubiša Jovanović“ koji je bio jedinstveni festival glumačkih ostvarenja za celu Jugoslaviju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari