Festival pozorišnih tendencija „Tvrđava teatar“ ove godine biće održan od 11. do 20. avgusta u srednjevekovnom utvrđenju despota Đurđa Brankovića u Smederevu.

Prošlogodišnji, prvi festival, odvijao se pod geslom „Odisej se vratio“, a ulaz na manifestaciju bio je slobodan.

Još se ne zna pod kojim motom će se odvijati ovogodišnje svečanosti i da li će, kako je najavljeno prošle i ponovljeno ove godine, ulaz biti naplaćivan.

Festival će otvoriti Teatar Puho iz San Sebastijana predstavom „Do do land“ rađenom prema motivima dela Luisa Kerola „Alisa u Zemlji čuda“.

Organizator je najavio da se predstava „odvija u vazduhu i menja nebo u magičnu zemlju gde je sve moguće i gde je svaka slika podsticaj ljudima da sanjaju o letenju“.

Domaća amaterska družina Patos u saradnji s pozorištem Koreja iz Leća izvešće 12. avgusta prikaz „Plastične bašte“ u režiji Salvatora Tramaćera.

Komad Peka Štefana „Rumunija 21“ u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Užice, koji je režirao prošlogodišnji član žirija Goran Golovko, biće izveden 13. avgusta u malom gradu smederevskog utvrđenja.

Malo pozorište „Duško Radović“ iz Beograda nastupiće 14. avgusta u Centru za kulturu Smederevo, gde će izvesti komad Franka Vedekinda „Buđenje proleća“, u režiji Anje Suše.

Iste večeri u malom gradu će gostovati Beogradsko dramsko pozorište s komadom Vudija Alena „Sviraj to ponovo, Sem“ koji je režirao Marko Manojlović.

Do 20. avgusta nastupiće pozorišta iz Kraljeva, Amsterdama, Novog Sada, Sombora, Beograda i Sasarija (Italija).

Festival će zatvoriti 20. avgusta Novosadsko pozorište koreodramom rađenom po motivima Šeksipirovog „Sna letnje noći“ reditelja Zoltana Puškaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari