Nagrada za Andraša Urbana 1

Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za režiju „Bojan Stupica“, za 2017. godinu, pripala je reditelju Andrašu Urbanu za predstavu „Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića, u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštilo je danas to Udruženje.

Tročlani žiri, u sastavu Dimitrije Jovanović, predsednik Žirija, Ljiljana Todorović i Slavko Milanović, odluku je doneo jednoglasno. U konkurenciji za Nagradu bila su rediteljska ostvarenja, premijerno izvedena u Srbiji, u periodu od 1. aprila 2015. do 31. marta 2017.godine. Nagrada „Bojan Stupica“ ustanovljena je 1971. godine u znak sećanja na znamenitog reditelja, a Andraš Urban je 32. laureat ovog staleškog priznanja. Priznanje se sastoji od bronzane plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade „Bojan Stupica“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Datum svečanog uručenja Nagrade „Bojan Stupica“ reditelju Andrašu Urbanu biće naknadno utvrđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari